Prigozsin: Oroszországnak két évbe telhet, amíg elfoglalja Donyeck és Luhanszk régiót

Prigozsin: Oroszországnak két évbe telhet, amíg elfoglalja Donyeck és Luhanszk régiót

Oroszországnak körülbelül két évbe telhet, amíg elfoglalja a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk régiót – közölte az orosz zsoldos Wagner-csoport alapítója, Jegenyij Prigozsin.

Prigozsin Szemion Pegov orosz bloggernek adott interjújában azt mondta, hogy Oroszországnak másfél-két évbe telhet, amíg a Donbasz régió többségét alkotó két kelet-ukrajnai régió a teljes ellenőrzése alá kerül. Prigozsin szerint valószínűleg e két terület elfoglalása Oroszország fő célja.

„Ha egészen a Dnyeperig kell eljutnunk, az körülbelül három évig is eltarthat” – mondta Prigozsin, utalva a Dnyeper folyó keleti partján elterülő ukrán területre.

Hírdetés

Prigozsin – a Putyin séfjének becézett orosz oligarcha – nem beszél az orosz hadsereg nevében. Jelentősége a közvélemény szemében azonban megnőtt, miután bírálta az orosz hadsereg vezetését a csaknem egy évig tartó ukrajnai háború során bekövetkezett kudarcok miatt. Az interjúban Prigozsin azonban kitartott amellett, hogy “nulla” politikai ambíciói vannak.

Prigozsin időnként trágár szavakat használt az interjú során, de tartózkodott az orosz katonai vezetés további kritikáitól. Közvetlenül a kamerába nézett, és azt mondta, hogy nem kritizál senkit, de a legfelsőbb katonai parancsnokoknak meg kell érteniük a fronton lévő katonák helyzetét. Ezért szerinte a tábornokoknak be kell menniük a katonák közé, és beszélniük kell velük, „hogy ne érezzék úgy, hogy egyedül vannak a problémáikkal”.

Emellett Prigozsin elmondta, hogy Oroszországnak el kell foglalnia Bahmut városát a donyecki régióban, ahol több hónapja heves harcok dúlnak.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »