Premier League: Liverpoolba látogat az éllovas Arsenal

Premier League: Liverpoolba látogat az éllovas Arsenal

A remek formában lévő éllovas Arsenal a gyengélkedő Liverpool vendége lesz az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának rangadóján.

A hagyományok és az elmúlt évek alapján is igazi rangadóra van kilátás vasárnap kora este Liverpoolban,

az utóbbi időben mutatott játék ugyanakkor már korántsem ígér komoly izgalmakat a két csapat összecsapásán.

Az Arsenal ugyanis kiemelkedően teljesít eddig a szezonban, az utóbbi hetekben pedig talán a korábbinál is meggyőzőbb teljesítményt nyújt. Ezt jól mutatja, hogy február közepe óta nem veszített pontot a Premier League-ben, így hétmeccses győzelmi sorozattal a háta mögött várja a találkozót.

Ellentétben a londoniakkal, a Jürgen Klopp irányította Liverpool a bajnoki rajt óta szenved, az utóbbi hetekben pedig újra hullámvölgybe került, a Bournemouth-tól és a Manchester Citytől is simán kikapott, a Chelsea-vel pedig úgy játszott döntetlent, hogy elsősorban a szerencsének köszönhette a pontszerzést.

Hírdetés

Amiben viszont bízhat a Liverpool, az egyértelműen a hazai pálya előnye, az Arsenal ugyanis legutóbb több mint tíz éve, 2012 szeptemberében távozott három ponttal tőle.

A címvédő Manchester City a tabellán nyolc, vesztett pontok tekintetében pedig öt pont lemaradásban van a második helyen az Ágyúsok mögött, és hátránya várhatóan nem fog nőni riválisával szemben a hétvégén, ugyanis a sereghajtó Southampton otthonában vendégeskedik.

A Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyekért nagy a tülekedés az Arsenal és Manchester City mögött. A harmadik Newcastle a kilencedik Brentforddal, míg a vele azonos ponttal álló Manchester United a 16. Evertonnal csap össze.

A mögöttük három pont hátránnyal ötödik Tottenham pedig a hatodik Brightonnal vív rangadót.

A 11. helyen szerénykedő Chelsea kispadján a visszatérő Frank Lampard megbízott vezetőedző a Wolverhampton elleni találkozón mutatkozik be csütörtöki kinevezése után.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »