Popescu: zavartalan az üzemanyag-ellátás /Frissítve/

Popescu: zavartalan az üzemanyag-ellátás /Frissítve/

Országszerte hosszú sorok kígyóztak szerdán az üzemanyagtöltő-állomásokon, miután a közösségi médiában és más kommunikációs csatornákon is felröppent a hír, miszerint Romániában igen jelentős üzemanyag-drágulás várható. A G4Media hírportál által megkérdezett gépkocsi-tulajdonosok például tudni vélték, hogy a benzin litere akár 9–10 lej is lehet. Virgil Popescu energiaügyi miniszter azonban szerda este igyekezett megnyugtatni a lakosságot és jelezte, nincs ok aggodalomra. Nicolae Ciucă miniszterelnök ellenőrzéseket rendelt el a töltőállomásoknál.

Az energiaügyi miniszter Facebook-oldalán közölte, semmi ok nincs pánikra és a töltőállomások megrohamozására, mert Románia üzemanyag-ellátása zavartalan. Az esti órákban, egy televíziós interjúban Virgil Popescu leszögezte, az üzemanyag ára nem lesz 9 – 11 lej. A miniszter arról számolt be, hogy a délután folyamán tárgyalt a Rompetrol és az OMV Petrom képviselőivel, akik arról biztosították, hogy elegendő üzemanyagkészletük van, és el tudják látni az ügyfeleiket. „Azt üzenem a romániaiaknak, hogy ne essenek pánikba és ne rohamozzák meg a töltőállomásokat!” – fogalmazott a miniszter.

Hírdetés

Az Agerpres információi szerint a MOL egyik magyarországi kőolaj-finomítójának üzemzavara miatt üzemanyaghiány lépett fel a vállalat romániai kútjainál. A társaság már 10 lej feletti áron árulja a gázolajat a fuvarozóknak.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »