Pest Megye Önkormányzata kitüntetésben részesítette Farkas Ivánt

Pest Megye Önkormányzata kitüntetésben részesítette Farkas Ivánt

Pest Megye Önkormányzata a Pest Megye Külkapcsolataiért Díj kitüntetésben részesítette Farkas Iván Nyitra megyei képviselőt, az MKP frakcióvezetőjét. Az erről szóló határozatot még tavaly december 4-én hozta meg a megyei közgyűlés. A díj ünnepélyes átnyújtására azonban csak most, augusztus 28-án került sor a Megyeházán, mivel a világjárvány miatt e napon tartotta 2021-ben az első tanácskozását a Pest Megyei Közgyűlés.

A kitüntetést Farkas Iván Nyitra megye és Pest megye közösségeit erősítő szakmai, társadalmi és emberi kapcsolatok fejlesztése érdekében végzett tevékenységéért érdemelte ki.

Az indoklásban szerepel, miszerint Farkas Iván 2008-ban javasolta három új határátkelő megnyitását – ezen belül két Ipoly-híd megépítését – Helembán, Ipolypásztón és Ipolyvisken – a Nyitra Megyei Önkormányzatban. Javaslatát a megyei önkormányzat elfogadta.

Miután előbbi javaslata meghiúsult abban az időszakban, amikor nem volt megyei képviselő, a 2013-ban lezajlott eredményes megyei választásokat követően, 2014-ben újabb javaslatot tett a Nyitra Megyei Önkormányzatban a Helemba és Ipolydamásd közötti híd megépítésére és új átkelő megnyitására.

Aktívan részt vállalt a Pontibus Európai Területi Társulás (ETT) létrehozásában, amelyet Nyitra megye és Pest megye közösen hozott létre, 2015-ben. A Pontibus ETT eredményes RE-START elnevezésű EU-pályázata keretében aktívan közreműködik az Ipoly mentén a szalkai és a helembai beruházások megvalósításában, amelyek megnövelik a szociális ellátás színvonalát.

Hírdetés

2017-ben az Interreg Szlovákia–Magyarország Program keretében közös pályázatot nyújtott be Muzsla község és a magyarországi Perbál község, a Mária-út keretében megvalósuló kulturális infrastruktúra megépítésére.

2019-ben az Interreg Kisprojekt Alap keretében közös pályázatot nyújtott be Muzsla község és a magyarországi Ipolydamásd község. A pályázat eredményes lett, általa sikerült megvalósítani a muzslai szabadtéri színpad megépítésének 3., utolsó ütemét. 2017-ben az utolsó hézagot pótolták a Duna Párkány és Komárom közötti szakaszán. Muzsla község és Nyergesújfalu város testvértelepülési kapcsolatot létesített.

Kezdeményezésére az Ister-Granum Heritage projekt keretében – amely 11 konkrét beruházást foglal magába a helyi termékek és szolgáltatások fellendítésére az Ister–Granum ETT területén – Muzslán fog megépülni a Duna bal partján, valamint a Duna jobb partján tevékenykedő szőlészek és borászok számára a Szőlészeti és Borászati Szolgáltatóház.

A kitüntetéshez ezúton is gratulálunk!

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »