Perelik a kormányt a városzászlóért

Perelik a kormányt a városzászlóért

Beperelte a kormányt a székelyföldi románok egyesülete a sepsiszentgyörgyi városzászló miatt – jelentette be Antal Árpád polgármester.

Az elöljáró elmondta: az RMDSZ kormányzati részvételének egyik eredménye, hogy Sepsiszentgyörgy zászlaját elfogadta a kormány, és most már minden állami intézmény homlokzatán hivatalosan, szabadon lobog. Ez azonban nem mindenkinek tetszik: a Kovászna, Hargita és Maros megyei románok civil fórumának nevezett szervezet pert indított, amelyhez a hivatásos feljelentő és megélhetési provokátor, Dan Tanasă is csatlakozott a saját, Méltóságért Európában nevű egyesületével. Antal Árpád tudomása szerint az újabb zászlóper kezdeményezői a városzászló közepén levő városcímert kifogásolják, amelyet már 14 éve használ hivatalosan az önkormányzat, a román elemek hiányát, valamint azt, hogy a székely zászló színeit tartalmazza.

Hírdetés

Sepsiszentgyörgy városzászlóját az idén nyáron fogadta el a kormány, az erre vonatkozó határozatot — amelyet a helyi önkormányzat már 2010-ben elindított — Cseke Attila fejlesztési miniszter húzta ki a fiókból, és terjesztette elő.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »