Pénzügyi cégek a zsarolóvírustámadók célkeresztjében

Pénzügyi cégek a zsarolóvírustámadók célkeresztjében

A Sophos kiberbiztonsági cég által végzett felmérés szerint a közepes méretű pénzügyi szolgáltatók világszerte átlagosan több, mint 2 millió dollárt költöttek a zsarolóvírus támadások utáni helyreállításra.

Ez több mint öt százalékkal több, mint a globális átlag, annak ellenére, hogy az eredmények azt mutatják, a pénzügyi ágazat a legellenállóbb a zsarolóvírusokkal szemben – derül ki a  zsarolóvírus helyzetéről készült 2021-es ágazati felmérésből, írja a Hirado.

A felmérés során 5400 IT döntéshozót kérdeztek meg, köztük 550 pénzügyi szolgáltató szervezetet Európa, Amerika, Ázsia csendes-óceáni térsége, Közép-Ázsia, a Közel-Kelet és Afrika 30 országából

A zsarolóvírussal megtámadott cégek közel kétharmada képes volt helyreállítani a titkosított adatait a biztonsági mentésekből.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a pénzügyi szolgáltató szervezetek tizede tapasztalt zsarolásos támadást amely során az adatokat ellopják, az áldozatokat pedig azzal fenyegetik meg, hogy online publikálják a megszerzett információkat.

Hírdetés

A megkérdezett pénzügyi szervezetek 11 százaléka gondolja úgy, hogy nem lesz támadás célpontja.

Azon cégek közül, amelyek ezzel szemben nem zárják ki, hogy támadások kereszttüzébe kerülnek, 47 százaléka mondta az, hogy a támadások olyan kifinomulttá váltak, hogy nehezebb őket megállítani.

Mintegy 40 százalékuk szerint a zsarolóvírus jelentős elterjedtsége miatt elkerülhetetlen,

hogy ők is a kiberbűnözés áldozatává váljanak.

Az oxfordi-székhelyű Sophosaz új generációs digitális kiberbiztonság egyik vezető cége, amely 150 országban mintegy 400 ezer ügyféllel rendelkezik.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »