Pénzmosást tártak fel a zsaruk

Pénzmosást tártak fel a zsaruk

Egy ajkai sértett feljelentése alapján indult a nyomozás 2023 nyarán, mivel egy, magát kecskeméti rendőrnek kiadó személy hívta őt telefonon, és a bankszámláját érintő gyanús tranzakcióra hivatkozva csapta be. A hívó letöltette a sértettel az AnyDesk programot, majd miután belépett az internetbanki fiókba, két tranzakcióval közel 2 millió forintot utalt el a számláról.

Hírdetés

A nyomozás során kiderült, hogy az utalások egy 46 éves tiszavasvári nő számlájára érkeztek, és a pénzt rövid időn belül egy bankautomatából fel is vette. A számlatulajdonost, valamint a készpénzfelvételkor vele tartózkodó, szintén tiszavasvári 67 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Így vezették el a szálak a nyomozókat egy 45 éves encsi férfihoz, aki szintén közreműködött a szervezett csalásokban és a bankszámlákra jogszerűtlenül érkező összegek minél gyorsabb továbbításában, valamint a pénzfelvételben.

Az ügyben 2024. február 7-én egy újabb személyt fogtak el a rendőrök, aki az összeg ismeretlen helyre történő továbbításában működött közre. A 47 éves külföldi állampolgárságú, jármi férfit kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »