Pénteken szexuális visszaélés vádjával letartoztattak két Suceava megyei pedagógust

Pénteken a Suceava megyei rendőrség kiskorúak elleni szexuális erőszak miatt letartoztatott egy tanárt és egy nevelőnőt – számolt be az Obiectiv de Suceava helyi lap, kiemelve, hogy két külön esetről van szó.

Figyelem, kiskorúak szexuális bántalmazásáról szóló tartalom következik, amely felkavaró lehet!

Az egyik eset a costâna-i iskolában történt, a vádlott egy 59 éves biológia tanár, aki szexuális ajánlatokat tett egy 14 éves diáklánynak. Az áldozat viszont felvételt készített az ajánlattevésről, azt követően beszámolt a szüleinek is az esetről, akik értesítették a rendőrséget. A hatóságok pénteken 24 órás előzetes őrizetbe vették a tanárt, majd miután az esetet megvizsgálta az illetékes igazságügyi intézmény, elrendelték a 30 napos őrizetbe vételét.

Hírdetés

A második eset 2021. december 6-án kezdődött, amikor egy 51 éves nevelőnő jelentette a hatóságoknak, hogy felgyújtották a tömbház előtt hagyott autóját. A rendőrség december 17-én előállította a tettest, és büntetővizsgálatot indítottak ellene. A vizsgálat során kiderült, hogy a tettes két – egy 3 éves és egy 7 éves – kislány apja, és vallomása szerint „bosszúból” gyújtotta fel a nevelőnő autóját, mert az szexuálisan bántalmazta a lányait.

A rendőrségi nyomozás során a vád igazolódni látszott, a nevelőnő az ujjaival valóban megerőszakolta a kislányokat, sőt egy harmadik áldozatot is beazonosítottak. A gyanú szerint a szexuális bántalmazást ismételten elkövette az óvodai nevelőnő.

A rendőrség 24 órás előzetes letartoztatásba helyezte a gyanúsítottat, viszont nem sokkal később az igazságügyi hatóságok elrendelték a 30 napos őrizetbe vételét. (obiectivdesuceava)

—-
Ha bántalmazás áldozata/túlélője vagy, fordulhatsz segítségért, információért a Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Intézetekhez. Ezen a linken kikeresheted hol található a hozzád legközelebbi székhely, vagy segítséget, információt kérhetsz a 0800500333 ingyenes segélyvonalon.

Ha veszélyben vagy, illetve kiskorúak bántalmazását észleled a környezetedben, akkor hívd az 119 gyermekvédelmi segélyvonalat, vagy az 112-t!

A fiatalkorúakkal való szexuális kapcsolatot törvény bünteti, a romániai BTK. 220-as (és 221es) cikkelye alapján. A 13 és 15 év közötti gyerekekkel létesített, bármiféle szexuális aktus egytől öt évig történő börtönbüntetéssel sújtandó, 13 évnél fiatalabb gyerekkel létesített szexuális kapcsolat esetében kettőtől hét évig történő börtönbüntetés szabható ki az elkövetőre, amennyiben hatalmi helyzetéből visszaélve valaki 13 és 18 év közötti gyerekkel létesít szexuális viszonyt, kettőtől hét évig terjedő börtönnel büntethető. A törvény 4. bekezdésének B pontja értelmében súlyosbító körülménynek számít, amennyiben az elkövető a gondozására bízott gyerekkel szemben él vissza szexuálisan, például ha tanár. Ugyanakkor a 272/2004-es, gyermekvédelmi törvény 89-es cikkelyének harmadik bekezdése szerint a köz- és magánintézmények azon alkalmazottai, akik foglalkozásukból kifolyólag gyerekekkel állnak kapcsolatban, és tudomásukra jut, hogy a gyerekekkel szemben rossz bánásmód, abúzus vagy a törődés hiánya áll fenn, kötelességük sürgősen értesíteni a szociális igazgatóságot és a gyerekvédelmi hatóságokat.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »