Peking 2022 – Tollaslabdatornát szerveztek egy szállodában

Peking 2022 – Tollaslabdatornát szerveztek egy szállodában

Dacára annak, hogy a sportág nincs benne a hivatalos programban.

Szabadidős tollaslabda-bajnokságot rendeztek maguknak a pekingi téli olimpia egyik hivatalos szállodájában tevékenykedők.

A koronavírus-járvány miatt hozott szigorú szabályok nemcsak a sportolókra, akkreditált személyekre, újságírókra vonatkoznak, hanem a zárt buborékrendszerben dolgozókra is. Az olimpiai buborékrendszer január 23-án állt fel, és azok a helybéliek, akik vállalták a munkát, nem mehetnek haza az olimpia végéig. A szervezők számukra is biztosítanak a rendszeren belül szállást és étkezést, illetve napi tesztelésre kötelezik őket.

Hírdetés

A két hete tartó bezártságban szombaton a pekingi időjárás lehetővé tette, hogy kimozduljanak a pihenő idejüket töltő olimpiai közreműködők, de kizárólag a szállodájuk zárt parkolójába. Azok, akik ráértek, elkülönítettek maguknak egy területet, és testmozgás gyanánt rendeztek egy tollaslabda-bajnokságot. A nap szépen sütött, plusz négy-öt fok volt, az elmúlt napokhoz képest a szél sem fújt erősen.

„Most, hogy elkezdődött az olimpia, napközben a szállóvendégek alig vannak itt, akadt néhány néhány szabad óra, hogy kimenjünk mozogni. Csak azok jöttek most, akik nem voltak beosztva. Akik nem tollasoztak, elmentek futni a szálloda parkolójába körbe-körbe. Végre jó volt az idő” – mondta az MTI különtudósítójának az egyik munkás, aki a szállodai kiléptetésért, csomagátvizsgálásért felel.

„Számoltuk a pontokat is, de nem hirdetünk bajnokot” – tette hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »