Papucsokat adományoztak a brazil xavante őslakosoknak a szaléziak közreműködésével

Papucsokat adományoztak a brazil xavante őslakosoknak a szaléziak közreműködésével

„Tégy minden jót, amit megtehetsz, ott, ahol vagy, úgy, ahogy teheted, akkorát, amekkorát tehetsz…” – jutnak eszünkbe Sík Sándor sorai, amikor Vera Aparecida dos Santos nagylelkű tettéről olvasunk.

Vera Aparecida a bátyjához ment látogatóba Campinápolisba – ez egy önkormányzattal rendelkező közigazgatási egység Mato Grosso államban, Brazília közép-nyugati régiójában –, miközben szembesült a régió xavante falvait jellemző mély szegénységgel; ez a tapasztalat nagyon megrendítette. Amikor visszatért São Paulóba, elkezdte mozgósítani az embereket a templomi közösségen belül és kívül, hogy segítsék Mato Grosso őslakosait. Ennek eredményeként papucsok érkeztek az őslakosok számára augusztus első felében Campinápolis falvaiba.

„Felvettem a kapcsolatot ezekkel az emberekkel, hogy segítsek és adományokat gyűjtsek. Ők voltak a támogatóim: két imacsoport tagjai, az Andorinha közlekedési vállalat, néhány barátom, vállalkozók és a Chinelo Customizu cég, amely a papucsokat adományozta ” – mondta el Vera.

Gyerekek és felnőttek is kaptak ajándékba papucsot, amiket három faluban, Madre Laurában, Três Reis Magosban és São Felipében osztottak szét. Az akciót José Alves szalézi diakónus bonyolította le Deusmira Moreira gyermekpasztorációs koordinátorral együtt. „A Savio Szent Domonkos-plébánia rendkívül hálás azért az együttműködésért, amely az elvégzett munka során alakult ki.

Hírdetés

– mondta a szalézi diakónus, megköszönve a jótevőknek az adományt.

Vera Aparecida már a következő akciót is elkezdte tervezni: kampányt szervez vízszűrők vásárlására az őslakos családoknak. „Bízom benne, hogy azok az emberek, akik hozzájárultak a papucsadományozáshoz, támogatják majd az októberi kampányomat, amelynek bevételét vízszűrő berendezések vásárlására fordítom. Már megvan az imacsoport és a barátok támogatása, valamint egy vállalkozás is segíti a kampány elindítását. Nem tudom, mennyi időre lesz szükségünk, de bízom benne, hogy sikerül legalább tíz-húsz szűrőt kapnunk. Mindegyik egy-egy álom. És az álmok valahol elkezdődnek” – összegzi a jótevő asszony.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu 

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »