Pandy Péter: jogunk van arra, hogy a déli és kelet-szlovákiai régiók is fejlődjenek

Pandy Péter: jogunk van arra, hogy a déli és kelet-szlovákiai régiók is fejlődjenek

Nem üres szlogen, hogy “Itt az idő”, ki kell mondani jogos követeléseinket; jogunk van arra, hogy a déli és kelet-szlovákiai régiók is fejlődjenek – hangsúlyozta Pandy Péter, a szeptember 30-i, előrehozott szlovák választáson induló magyar párt, a Szövetség országos tanácsának elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

A Szövetség választási listáján szereplő politikus Pozsonyból bejelentkezve úgy fogalmazott: össze kell fogni; nem elég akarni, tenni is kell érte, “átküzdeni magunkat a falakon”, bekerülni a parlamentbe, mert most “nem hallatszik a hangunk”.

Pandy Péter elmondta: a fő probléma, hogy nincs kiépített infrastruktúra Kelet- és Dél-Szlovákiában, 860 kilométernyi útszakasz hiányzik, ami a beruházásokat is akadályozza.
A további “negatív impulzusokat” sorolva megjegyezte, hogy le akarják építeni a királyhelmeci kórházat, bezárni a szülészeti osztályt.

Pesszimizmusra ad okot az elvándorlás; ennek a helyzetnek a megváltoztatására „kellő infrastruktúra mellett kellő beruházásokra” van szükség – hangoztatta Pandy Péter.

Hírdetés

Beszélt arról is, hogy ki kell építeni egy hálózatot, amely támogatja a helyi turizmus fejlesztését, a falusi turizmust. Ezek kis lépések, de el kell érni, hogy az emberek otthon érezzék magukat – mondta a szlovákiai magyar politikus.

A műsorban Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője kifejtette: Szlovákia népességének tíz százaléka magyar, ezért reális esély van arra, hogy a Szövetség bekerüljön a parlamentbe, ám a közvélemény-kutatások jelentős része “úgy tesz”, mintha nem indulna magyar párt a választáson.

Megjegyezte: az úthálózat fejlesztése nemcsak magyar érdek, hanem egész Szlovákia érdeke.

(mti/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »