„Öt szóban a küldetésről” – Új videosorozatot indított a szalézi rend

„Öt szóban a küldetésről” – Új videosorozatot indított a szalézi rend

Új videosorozattal jelentkeztek a szaléziak, mely Ángel Fernández Artime rendfőnök üzeneteinek egyszerűsítését célozza egy fiatalokhoz közelebb álló kommunikációs csatornán és könnyedebb formátumon keresztül.

Az új formátumban Ángel Fernández mintegy kihívásként öt, a rend számára kiemelt tématerületet jár körbe öt hívószó mentén, a módszer lényege, hogy minden megfogalmazandó üzenetet öt markáns szóval kell kifejezni. A témakörök „csevegési” stílusban kerülnek feldolgozásra: a rendfőnök kérdésfelvetéseket kap, s azok nyomán, azokra reflektálva fejti ki röviden és közérthetően az adott témával – hívószóval – kapcsolatos gondolatait.

Mindegyik videó rövid összefoglalóval kezdődik az éppen górcső alá vett témakör lényegéről, amit a rendfőnök a videóban bővebben is kifejt majd.  A bevezető egyfajta szubjektív trailerként egyrészt a kíváncsiság felkeltésére szolgál, másrészt meghatározza a megvitatásra kerülő téma alapkérdéseit.

Hírdetés

Az első feldolgozott témakör a „misszió”. Ebben az esetben az indonéziából származó malajziai misszionárius, Andre Delimarta atya kéri meg Ángel Fernández Artime rendfőnököt, hogy beszéljen a kiválasztott öt szó – hivatás, identitás, felkészülés, mindennapok és motiváció – nyomán azok bővebb jelentéséről és e fogalmak kapcsolódásáról az alaptémához, a rend működését is alapvetően meghatározó misszióhoz.

Az „5 szóban a küldetésről” videosorozat első „csomagja” október 25-étől érhető el a rend Youtube-csatornáján. (A videók linkjei ITT találhatóak meg, a feliratozás nyelve a beállításoknál választható ki.)

Forrás és fotó: Infoans.org/Szaléziak.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »