Összefoglaló Nyitra megye fejlesztési tanácsának 10. közgyűléséről

Összefoglaló Nyitra megye fejlesztési tanácsának 10. közgyűléséről

Nyitra megye fejlesztési és partnerségi tanácsa megtartotta 10. közgyűlését, ahol folytatódott a pályázattervezetek (PZ) elbírálása a regionális fejlesztés terén, s a források megítélése.

Számos szavazás által összesen 54 pályázattervezetet (PZ) hagyott jóvá a tanács, melyek 58 millió € beruházási támogatást biztosítanak a sikeres, eredményes pályázóknak Nyitra megye területén.

A következő témakörökben benyújtott pályázatokról döntött a testület: tömegközlekedés, megyei utak és hidak, helyi közlekedési infrastruktúra, alapiskolák és középiskolák fejlesztése, helyi egészségügyi infrastruktúra, valamint SMART városfejlesztés.

A legnagyobb érdeklődés az iskolák fejlesztési támogatása iránt mutatkozott. Összesen 61 pályázattervezetet nyújtottak be, ebből 19 alapiskola és 9 középiskola pályázata lett eredményes. A helyi infrastruktúra fejlesztési támogatása iránt volt a második legerőteljesebb érdeklődés, összesen 37 érkezett be. Ezek közül 14 pályázat lett sikeres.

Hírdetés

A vonal alatti pályázattervezetek a tanács határozata alapján a tartalékalapba kerültek. Megvalósításuk akkor lesz lehetséges a vonal alatti sorrend alapján, ha a sikeres pályázatok közül valamelyik megtorpan, megvalósítása megakad. Szakmai pontozás alapján alakult ki a sorrend, a program titkárságán. A pontozás utáni, második szempont az adott pályázattervezet ár/érték aránya volt, mivel számos pályázattervezetet egyenlő pontszámra értékeltek. Majd az így kialakult sorrendről szavaztak a partnerségi tanácsban.

A partnerségi tanács soron következő ülésein – 2024 decemberében és 2025 márciusában – kerülnek elbírálásra a további témakörök pályázattervezetei, nevezetesen: vízgazdálkodási infrastruktúra, idegenforgalmi, sport- és szabadidős infrastruktúra, valamint kulturális infrastruktúra terén. Sikeres, eredményes pályázást kívánunk az érdeklődőknek, pályázóknak! Következő írásomban arról szólok majd, kik és hogyan bírálják el a benyújtott pályázatokat.

Farkas Iván

Nyitra megyei képviselő, a Magyar Szövetség képviselőcsoportjának elnöke


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »