Őry Péter: Megoldódhat az önkormányzatokat sújtó magassági kvóták ügye

Őry Péter: Megoldódhat az önkormányzatokat sújtó magassági kvóták ügye

Miután az Európai Parlament, elutasítva Őry Péter petícióját, megállapította, hogy a dél-szlovákiai önkormányzatokat sújtó magassági kvóta nemzeti hatáskör, mégis megoldódhat a kérdés. 

Richard Raši beruházási miniszter hétfőn találkozott a Szenci, a Dunaszerdahelyi és és a Komáromi járás polgármestereivel. A találkozón jelen volt Peter Pellegrini házelnök, a koalíció államfőjelöltje is.

Hírdetés

A Pro Civis polgári társulást vezető Őry Péter munkatársaival már évek óta napirenden tartja a dél-szlovákiai magyarlakta települések nagy többségét hátrányosan érintő szabályozás ügyét, de a pozsonyi kormányok rendre lesöpörték a kérdés rendezését.

A diszkriminatív szabályozás kapcsán Őry petíciót nyújtott be az Európai Parlamenthez, amely azonban azt állapította meg, hogy a téma nemzeti hatáskörbe tartozik.

Őry hozzátette, lehetőségük lesz felvetni az önkormányzatok finanszírozását illető más visszásságokat is, így a helyi adók ügyét vagy azt az ellentmondást, hogy az önkormányzatok kötelesek biztosítani a szolgáltatásokat azoknak a polgároknak is, akik nem bejelentett lakosként élnek a településen, így költségvetési támogatásban utánuk az önkormányzat nem részesül.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »