Országgyűlési részvétnyilvánítás a szöuli áldozatokért

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke részvétét fejezte ki Kim Dzsin Phjónak, a Koreai Köztársaság Nemzetgyűlése elnökének a szombati szöuli – egy halloweeni rendezvény során történt – tömegszerencsétlenség miatt vasárnap.

Hírdetés

„Mély megrendüléssel értesültem arról, hogy egy ünnepi rendezvény során bekövetkezett szerencsétlenség 150-nél több halálos áldozatot és több tucat sérültet követelt múlt éjjel Szöulban” – tartalmazza az MTI-hez eljuttatott levél.
   
„A magyar Országgyűlés nevében megerősítem, hogy Magyarország a Koreai Köztársaság mellett áll ezekben a tragikus pillanatokban” – fogalmazott Kövér László, aki őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.
   
Szintén részvétét fejezte ki a történtek miatt Kim Jung Dzsónak, a Koreai Köztársaság Nemzetgyűlése alelnökének Jakab István, az Országgyűlés alelnöke.
   
Kifejezte megrendülését a nagy számú koreai és külföldi áldozat, illetve sérült miatt, valamint részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »