Orosz védelmi tárca: ukrán haditengerészeti drónokat pusztítottak el a Fekete-tengeren

Az orosz védelmi minisztérium kedden közölte, hogy egy fekete-tengeri hajója elpusztított két távirányítású ukrán haditengerészeti drónt, amelyek támadást kíséreltek meg.

A közlemény szerint a Fekete-tenger délnyugati részén járőröző Szergej Kotov orosz hajó Szevasztopoltól 370 kilométerre délnyugatra nyitott tüzet a drónokra és semmisítette meg őket. Az incidensnek nem voltak áldozatai.

A haditengerészeti drónok pilóta nélküli, távirányítású vízi járművek, amelyek a víz felszínén haladnak. Moszkva többször vádolta már azzal az ukrán haderőt, hogy a légi drónok mellett haditengerészeti drónokat is bevet a fekete-tengeri célpontok ellen.

Hírdetés

Az orosz erők megakadályozták egy ukrán diverziós-felderítő csoport behatolását a Dnyeper folyón lévő Antonovszkij-szigetre. Két csónakjukat megsemmisítették, és kilenc ukrán katonát megöltek – közölte kedden Herszon megye orosz megszállás alatt álló területe különleges szolgálatainak képviselője.

Oroszország kemény megtorló intézkedéseket helyezett kilátásba Ukrajnával szemben, miután hétfőn kora reggel két drón épületeket rongált meg Moszkvában.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »