Orosz külügy: Moszkva nem hisz a NATO-nak a diplomatái kiutasítása után

Oroszország nem hisz a NATO-vezetők kijelentéseinek a párbeszéd szükségességéről, miután a katonai szövetség kiutasította képviseletének nyolc munkatársát – jelentette ki Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes a Kommerszant című napilapnak nyilatkozva.

Grusko arra reagált, hogy a NATO szerdán bejelentette: kiutasítja az észak-atlanti szövetség mellett működő orosz misszió nyolc tagját, azzal indokolva a lépést, hogy "ellenséges tevékenységet" folytatnak. Az érintettek akkreditációját visszavonták. Az orosz diplomatáknak a hónap végéig kell elhagyniuk Brüsszelt. A NATO szóvivője emellett megerősítette, hogy a korábbi húszról tízre csökkentik az Oroszországi Föderáció által a szövetséghez akkreditálható állandó képviselet létszámát.

Az orosz diplomácia helyettes vezetője lapnyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy a NATO vezetői közelmúltbeli nyilatkozataikban a feszültség csökkentésének és a párbeszéd felújításának fontosságát hangsúlyozták az orosz-NATO tanácsban, és szorgalmazták, hogy Moszkva küldjön nagykövetet Brüsszelbe a viszony kezelésére.

Hírdetés

"Ha korábban volt is valaki, aki hitt a bejelentések őszinteségében, mára nem maradt senki. Mindenki számára kiderült, hogy ezek mennyit is érnek" – mondta Grusko.

A diplomata szerint a NATO az afganisztáni kudarc után nem tud meglenni az "orosz fenyegetés" felemlegetése nélkül.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »