Orosz deszanthajó elsüllyesztésében segíthettek Kijevnek a jenkik

Ukrán dróntámadásban súlyosan megrongálódott és elsüllyedt szerdán egy nagyméretű orosz partraszálló hajó a Krím félszigetnél – erősítette meg az ukrán hadsereg az Ukrajinszka Pravda hírportál értesülését.

Az ukrán vezérkar jelentése szerint a támadás célpontja a Cezar Kunyikov nevű deszanthajó volt, amely a hírportál információi szerint a 2008-as georgiai (grúziai) orosz katonai műveletekben is részt vett.

Az ukrán katonai hírszerzés közölte, hogy a Magura V5 típusú hajóelhárító drónokkal végrehajtott akciót a "13-as csoport" nevű különleges műveleti egysége hajtotta végre.

A lap által közzétett videófelvételeken az látszik, hogy az Oroszország által 2014-ben elcsatolt Krím déli partjainál füstoszlop száll fel a tengerről, a helyszín körül pedig helikopterek köröznek.

Something exploded near the coast of Russian-occupied Crimea. Moments later a second explosion occurred, including a strong shockwave, similar to when ammunition exploded.

Source: https://t.co/A3MYHD4dMD#Ukraine #Crimea pic.twitter.com/dWL5UMSsHD

Hírdetés

— (((Tendar))) (@Tendar) February 14, 2024

A lot of activities around the spot where the explosions occurred near the Russian-occupied coast of Crimea. Kamov Ka-27 helicopters are circling the area.

Source: https://t.co/keaINW60mX#Ukraine #Crimea pic.twitter.com/knIusQ90Qs

— (((Tendar))) (@Tendar) February 14, 2024

Az orosz védelmi minisztérium nem erősítette meg a deszanthajót ért támadás, illetve a hajó elsüllyesztésének tényét, csupán annyit közölt, hogy légvédelmi rendszerei kilenc, Ukrajnából indított drónt semmisítettek meg szerdán: hármat az oroszországi Belgorod és Voronyezs megyék légterében, hatot pedig a Fekete-tenger felett.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »