Óriási támogatási pályázatot indít a kormány elektromos autókra

Óriási támogatási pályázatot indít a kormány elektromos autókra

Mintegy 90 milliárd forintnyi támogatási programot hirdetett meg a hazai e-mobilitási fejlesztésekre a kormány. A töltőhálózat kiépítése mellett a vállalkozások is pályázhatnak majd járművásárlásra az uniós finanszírozású projektekből.

A kormány csütörtökön kihirdette a Gazdaság-újraindítási Akcióterv végrehajtásához szükséges intézkedési lista módosítását: az új határozat négy új elemmel bővíti a már meglévő terveket, kijelölve azokat a konkrét lépéseket, amelyek a helyreállítási és ellenállóképességi célok elérését szolgálják – írja a Magyar Közlönyben megjelent rendelkezés alapján a Portfolio.

Hírdetés

Mint írják, az új elemek között kiemelkedik a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének REPowerEU fejezetéhez kapcsolódó pályázati rendszerben végrehajtandó intézkedési lista. Ennek részeként a kabinet támogatja az elektromos járművek beszerzését vállalkozásoknál, mind vissza nem térítendő támogatással, mind kedvezményes kölcsönnel.

A cél a fenntartható mobilitás elősegítése, különös tekintettel az elektromos járművek terjedésének elősegítésére a vállalkozások körében, erre összesen 90 milliárd forintot költenek.

A határozat további intézkedéseket is tartalmaz, például a REPowerEU Elektromos töltőhálózat kiépítését, amely Magyarországon székhellyel rendelkező vállalkozások számára nyújt támogatást a fenntartható energiainfrastruktúra kiépítéséhez. Erre 30,1 milliárd forintot költene a kormány.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »