Likud-képviselő: buta bombáinkkal nem egy szobát, hanem tíz épületet bombázunk porig

Likud-képviselő: buta bombáinkkal nem egy szobát, hanem tíz épületet bombázunk porig

Miközben világszerte felerősödik az antiszemitázás, holokausztozás, a hazájukat, népüket az aránytalan túlerővel szemben védő Hamász-fegyveresek terroristázása, „a világ legerkölcsösebb hadserege” a világ legtöbb országának asszisztálása mellett háborítatlanul folytatja a népirtást a Gázai övezetben, s az izraeli parlament szószékéről pedig az atombomba bevetésére vonatkozó, korábban elhangzott javaslat után most a palesztin polgári lakosság körében tömeges halált okozó „buta bombák” bevetésére szólít föl Táli Gottlieb, a Likud képviselője. A kormánypárt politikusának parlamenti felvetéséről számol be a mako.co.il hírportál.

Joe Biden amerikai elnök néhány nappal ezelőtt bejelentette: amennyiben az izraeli hadsereg megtámadja a Gázai övezet déli részén levő, több mint másfél millió, jórészt az északi és a középső területeken kibombázott vagy onnan a menedék reményében délre menekült polgári személlyel zsúfolt Rafah városát, akkor Washington leállítja bizonyos precíziós légibombák és nehéz bombák szállítását az izraeli hadseregnek.

De milyen típusú bombákról van szó, amelyek leszállítását időközben – a Rafah elleni izraeli szárazföldi támadás megindítása után – Washington valóban fel is függesztett? Az Amerikában kifejlesztett, lézerirányítású precíziós bombák a sűrűn lakott területeken (mint például a szóban forgó Gázai övezetbeli Rafah, Hánjúnesz, Dír el-Balah etc.) is képesek célba venni a kiszemelt személyeket vagy objektumokat, anélkül, hogy azok környezetében más emberek is áldozatul esnének a célzott támadásnak. Binjámin Netanjáhu, Izrael többszörösen háborús bűnös miniszterelnöke valószínűleg tisztában van vele, hogy Biden fenyegetőzése, majd a precíziós bombák leszállításának felfüggesztése csupán a nagyvilág meggyőzését szolgálja: lássátok, milyen demokratikus, humánus hatalom Amerika!

Biden elnök a CNN-nek adott szerdai nyilatkozatában mindenesetre azt is elmondta, hogy a precíziós légibombák és a nehézbombák visszatartásával együtt Amerika továbbra is szállít Izraelnek olyan védelmi fegyvereket, mint például a Vaskupola elnevezésű rakétaelhárító és légvédelmi rendszer. Az amerikai elnök Vaskupolával kapcsolatos szavait viszont nem nagyon értjük, mert a Vaskupola (Kipát bárzel – כפת ברזל) légvédelmi rakétarendszert a Rafael nevű izraeli hadiipari vállalat fejlesztette ki, és gyártja, sőt adja el világszerte.

Hírdetés

Mindenesetre, addig is, míg a humanista Joe Biden ismét engedélyezi a precíziós bombák leszállítását, Táli Gottlieb, az izraeli parlament likudos, tehát kormánypárti képviselője a kneszet szószékéről azt javasolta „a világ legerkölcsösebb hadseregének”, hogy átmeneti megoldásként vessen be Rafahban és másutt „buta bombákat”.

A likudos honanya buta bombák bevetésére vonatkozó felvetése időközben bejárta a világsajtót, ám az MTI mégsem tartotta hírértékűnek. Éppen ezért mi közöljük Táli Gottliebnek a mellékelt videón (0:00-0:48) eredeti nyelven is hallható, olvasható rendkívül humánus felvetését:

Az Amerikai Egyesült Államok azzal fenyegetőzik, hogy nem ad nekünk precíziós bombákat. Tényleg? Azzal a hírrel szolgálhatok az Amerikai Egyesült Államok számára, hogy nekünk vannak pontatlan bombáink (amit „buta bombának” is szokás mondani – H. J.), meg aztán jogunk is van megvédeni magunkat. S ebben az esetben talán a precíziós bomba bevetésével egyetlen specifikus szoba vagy specifikus épület romba döntése helyett, be fogom vetni az én pontatlan bombáimat. S egyszerűen romba döntök tíz épületet, tíz épületet, igen, tíz épületet. Igen, ezt fogom tenni.

Hering J. – Kuruc.info

Korábban írtuk:

Netanjahu: "ha kell, a puszta kezünkkel, a körmünkkel fogunk harcolni"

Biden elismerte: Izrael amerikai fegyverekkel mészárol civileket – visszatarthatnak bizonyos szállítmányokat


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »