Óriási sorokban várnak a Pfizerre több kórházi oltópont előtt

Óriási sorokban várnak a Pfizerre több kórházi oltópont előtt

Kígyózó, hosszú sorok alakultak ki több budapesti kórház előtt is, miután Orbán Viktor a rádióban bejelentette, hogy egy napig, azaz pénteken a Pfizer vakcinájára is lehet időpontot foglalni – írja az Index. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinika Korányi Sándor utcai épületénél sorba álló munkatársuk egy ott lévő katonától tudta meg, hogy szerinte lesz elég oltóanyag, így mindenki maradjon nyugodtan.

A lap szerint valóban roham van, 16-18 éves fiataloktól kezdve kisgyermekes családokig lehet látni mindenkit. Egy, a helyszínen megszólaló fiú azt mondta a lap munkatársának, hogy a szüleit már beoltották Pfizerrel, ő meg türelmesen várt, mire elfogyott a háziorvosánál. Most pedig azért jött, hogy mégis kapjon. Egy idős hölgy elmondása szerint pedig majdnem 4 órát vett igénybe az egész procedúra a sorban állásnak köszönhetően. Egy kivezényelt rendőr szerint 3-4 órát is igénybe vehet, amíg elfogy a sor.

Az Index szerint

a sor lassan halad, a távolságtartásra nem ügyel senki és hivatalos tájékoztatást sem kapnak a jelenlévők.

Egy másik sorban pedig a Szputnyik V oltására várnak, bár az jóval kisebb sor, mint a Pfizerre váróké.

Hozzáteszik, hogy három helyen adják be az oltást a visszatérők, egy helyen pedig az újak számára. Az oltás este 8-ig tart, és aki elég kitartó, egy sorompóhoz érve kaphat egy papírt, ami garantálja, hogy beoltják.

A Honvédkórház dél körül kiadott közleménye pedig rámutat, hogy a Pfizer oltóanyaga már elfogyott.

Mint arról reggel beszámoltunk, az eeszt.gov.hu oldalon történő online időpontfoglalás már nem csak a Sinopharm és az AstraZeneca oltóanyagára, hanem a Pfizerre is lehetségessé vált, ám a rendszer 7 óra körül túlterheltté vált, mert rengetegen próbáltak jelentkezni. Olvasóink pedig felhívták a figyelmünket, hogy teljes káosz alakult ki az egyik fővárosi kórházban az oltási sorrend eldöntését tekintve is.

Hírdetés

Ugyanakkor vidéken sem rózsásabb a helyzet, Székesfehérváron például elképesztő méreteket öltő sorok képződtek a helybéli MSZP-s önkormányzati képviselő, Márton Roland fotói alapján:

Dr. Márton Roland / Facebook

Fazakas Attila, a Jobbik helyi előválasztási jelöltje szerint káosz és zűrzavar van a fehérvári kórháznál, az általa megosztott videóban látható, milyen iszonyatosan hosszú a sor.

Mindezt Fazakas a Facebookon így kommentálta: 

Az ember azt gondolná, ha meghirdetnek egy oltási akciót, akkor korábban megtörtént az erre való felkészülés is. Helyette a valóság: csalódott tömeg áll a tűző napon, nem működő kormányzati oldal, korlátozottan alkalmas kórházi oltópontok.
Gondolom, az a lényeg, hogy holnap lehessen menni focimeccsre.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »