Orbán Viktor: a ferihegyi repülőtér megvételét nem célszerű nyélbe ütni a választások előtt

Orbán Viktor: a ferihegyi repülőtér megvételét nem célszerű nyélbe ütni a választások előtt

Emmanuel Macronnal tartottak közös tájékoztatót a V4-es kormányfők.

Budapesten tárgyalt Emmanuel Macron francia elnök a V4-ek kormányfőivel. Orbán Viktor magyar miniszterelnök elmondta, hogy téma volt a migrárció, a jogállamiság kérdése, a Nyugat-Balkán, az energia és a nukleáris energia is.

Macron a jogállamiság ügyében annyit mondott, hogy kényes kérdésről van szó, meghallgatta és feljegyezte a különböző álláspontokat.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő azt mondta: Macron bemutatta a francia elnökség féléves programját. Lengyelország együttműködésre törekszik Franciaországgal az energiaügyekben.

Macron hangsúlyozta, hogy nem formál véleményt a magyar választásokról. Korábban sem avatkozott bele másik ország ügyeibe, nem kampányolt külföldön. Orbán Viktor is jelezte, hogy nem tesz megjegyzést a francia belpolitikára.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Kérdésre válaszolva a magyar kormányfő azt mondta, hogy Magyarország nem tagja az eurózónának, a piacon kell helytállnia.

„Egyelőre jól állunk, azonban a költségvetési hiányra figyelni kell, és a reptér visszavásárlása ehhez a kérdéskörhöz tartozik” – fejtette ki. Hozzátette: a ferihegyi reptér visszavásárlását a választások előtt semmiképpen nem célszerű nyélbe ütni az inflációra és a nemzetközi pénzügyi helyzet bizonytalanságára tekintettel. A kormány megvárja a választásokat, és utána dönt az ügyben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »