Orbán Viktor a CPAC-en: ha te vagy a legjobb, akkor győzhetsz

Orbán Viktor a CPAC-en: ha te vagy a legjobb, akkor győzhetsz

A budapesti konzervatív konferencián a miniszterelnök elmondta, miért fognak győzni „legközelebb is”.

Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt a CPAC Hungary 2022 konzervatív konferencián a Bálnában csütörtökön Budapesten.

„Egy hónapja nyertük meg a zsinórban a negyedik választásunkat, és néhány napja alapítottam meg az ötödik keresztény, konzervatív kormányomat. (…) Mi, magyarok joggal érezhetjük úgy, hogy a szavaink mögött van feldezet” – fogalmazott a kormányfő.

Felidézte, hogyan irigyelték régen a nyugati demokratikus vitakultúrát, míg nekünk „a Csernobil sorozatban látott” világból jutott negyven hosszú év.

Ezután arra tért rá, „hogyan győztünk” a kommunisták, majd a liberálisok, ezt követően pedig az ellenük összefogott világot, és hogyan fognak győzni legközelebb is, mert ahogy a fradisták is mondják: „még, még, még, ennyi nem elég!”.

A csata szerinte „kihozza mindenkiből a legjobbat, és megtisztít mindentől, ami gyengévé tesz”.

Hírdetés

„Ha te vagy a legjobb, akkor győzhetsz” – tette hozzá.

Felidézte, „30 éve” itt is a baloldal volt hatalmon, az államgépezet azon volt, hogy bebetonozza a hatalmát.

„Egy woke világban nőttünk fel, egy mindennapi diktatúrában” – mondta aztán.

A nyolcvanas években aztán úgy döntöttek, „elég volt”, „a szovjetek ki, a kommunisták le”.

Tévedtek azonban a rendszerváltozáskor, mert a liberálisok és a konzervatívok paktumot kötöttek, majd a liberálisok a posztkommunistákkal álltak össze, kétvállra fektetve a jobboldalt – idézte fel 1994 eseményeit Orbán Viktor.

Aztán 2002-ben az történt, ami Amerikában Donald Trump kormányzása után: „kiválóan kormányoztunk, de a baloldal mocsara lehúzott bennünket”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »