Orbán: Berlin biztonsága Egyiptomnál kezdődik

Orbán: Berlin biztonsága Egyiptomnál kezdődik

Sorskérdés Magyarország és Európa számára, hogy Egyiptom meg tudja védeni a szárazföldi és a tengeri határait is – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, miután az egyiptomi államfővel egyeztetett szerdán Budapesten.

A kormányfő az Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel közösen tartott sajtónyilatkozatában kiemelte:

“Berlin biztonsága nem a berlini külvárosoknál kezdődik. Párizs biztonsága nem a francia-német határnál kezdődik. Brüsszel biztonsága nem a brüsszeli külvárosoknál kezdődik, hanem a szerb-magyar határnál kezdődik, és egy tágabb összefüggésben ott kezdődik” Egyiptomnál, az ország szárazföldi és tengeri határainál. “Csak a legnagyobb elismeréssel tudunk szólni arról, hogy 2016 óta migránsokat szállító hajó nem tudott kifutni egyiptomi területről, ami nagy hozzájárulás a mi és egész Európa biztonságához”

Hírdetés

– jelentette ki.

Hangsúlyozta: a két ország között nincsenek vitás ügyek, és mindketten keresik az együttműködés elmélyítésének lehetőségét. A miniszterelnök megköszönte az egyiptomi államfőnek, hogy felajánlotta a magyar gazdaság szereplőinek a részvételt az egyiptomi gazdaság fejlesztésében.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »