Orbán a BBC-nek: "a háború befejezéséért elsősorban az oroszok tehetnek"

Orbán a BBC-nek: "a háború befejezéséért elsősorban az oroszok tehetnek"

Orbán Viktor magyar miniszterelnök megismételte, hogy országa szívesen fogadná helyszínéül az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalásokat.

Orbán a BBC-nek a magyar-ukrán határon nyilatkozva azt mondta, hogy a háború befejezéséért elsősorban az oroszok tehetnek.

Orbán korábban is szoros kapcsolatokat ápolt Putyin elnökkel, az elmúlt 12 évben 11 találkozót tartott, a legutóbbi egy hónapja Moszkvában. Csütörtök reggel, amikor a magyar-ukrán határon fekvő Beregsurányban egy menekültbefogadó központban járt, megkérdezte tőle a BBC, hogy mit üzen Zelenszkij ukrán és Putyin orosz elnöknek.

Hírdetés

„Nincs üzenetem senkinek. Csak azoknak a menekülteknek van üzenetem, akik itt vannak” – válaszolta Orbán.

„Magyarország jó barátja Ukrajnának és az ukrán embereknek, ha itt segítségre van szükségük, számíthatnak ránk. Nem hiszem, hogy a vezetőknek szükségük van üzenetre és tanácsra az oldalamon.”

A magyar kormány Budapestet ajánlotta fel az Oroszország és Ukrajna közötti jövőbeni béketárgyalások helyszínéül, alternatívaként a fehérorosz fővárosban, Minszkben már lezajlott viszonylag alacsony szintű tárgyalások helyett.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »