Ölni akart, rács mögé került

Ölni akart, rács mögé került

A Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványának megfelelően a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy 33 éves, nógrádi kistelepülésen élő férfi letartóztatását, aki meg akarta ölni élettársát.

Hírdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint az élettársak rendszeresen veszekedtek, és a férfi már korábban is bántalmazta a nőt, ami miatt jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték.

2024. szeptember 30-án a férfi ittas és bódult állapotban érkezett haza, azonnal belekötött a nőbe, kijelentette, hogy megöli, majd a fejét a ház egyik ablakába verte, amitől az ablak üvege kitört. Ezt követően széttörte az áldozat telefonját és elhagyta a házat. Kis idő múltán visszament, a konyhaszekrényből magához vett egy 21 cm pengehosszúságú konyhakést, amellyel a sértett felé indult, miközben azt mondta, hogy „Most meghalsz!”. A nő az ágyon ült, és sikoltozni kezdett, de nem tudott elmenekülni. A férfi a késsel felületi vágott sérülést okozott a nő arcán.

A gyilkossági kísérletnek a szomszédok vetettek végett, akik hallván a nő sikoltozását a segítségére siettek, és az elkövetőt lefegyverezték.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette és emberölés bűntett kísérletével gyanúsította meg.

Az ügyészség arra tekintettel indítványozta a férfi letartóztatását, hogy a várható büntetés súlyosságára figyelemmel a szökésétől, vagy elrejtőzésétől tartani lehet, illetve megalapozottan feltehető, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén a tanúkat befolyásolná, valamint a nő sérelmére elkövetett emberölés kísérleti cselekményt véghezvinné vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását. A férfi a végzést tudomásul vette, de az ülésen a védője nem volt jelent, így a végzés nem végleges.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »