OĽaNO: Igor Matovič az SaS ultimátumának lejárta után is pénzügyminiszter marad

OĽaNO: Igor Matovič az SaS ultimátumának lejárta után is pénzügyminiszter marad

 

Az OĽANO vezetője, Igor Matovič az SaS ultimátumának lejárta után is pénzügyminiszter marad – döntött az OĽANO mozgalom elnöksége, valamint parlamenti klubja. Az OĽANO ugyanakkor pénteken (augusztus 12-én) megbeszélésre hívta az „eredeti“ koalíció pártjainak képviselőit – tájékoztatott a mozgalom állásfoglalásában.

„Ez a döntés megváltoztathatatlan. Igor Matovič megnyerte a választásokat. Mandátumot kapott arra, hogy erre a választási időszakra koalíciót alakítson. Ő a legtöbb parlamenti képviselővel rendelkező párt elnöke“

– indokolta döntését az OĽANO elnöksége és képviselői. A mozgalom rámutatott, hogy Szlovákia olyan példátlan kihívásokkal néz szembe, mint például a világjárvány, az ukrajnai háború, a menekültválság, a szélsőséges infláció és az energiaárak emelkedése.

Hírdetés

„Ez az az időszak, amikor össze kell fogni, biztosítani kell az állampolgárok számára a szükséges támogatást és biztosítékot, hogy a kormány biztonságban átvezeti őket ezen a nehéz időszakon”

– tették hozzá a közleményben.

Az OĽANO ezért „Felelősség Szlovákiáért“ megnevezés alatt találkozóra hívta a négy kormánypárt képviselőit. A tervek szerint pénteken tárgyalnak a Bôrik kormányhotelben.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »