Ők voltak az ukránverés főszereplői Münchenben

Ők voltak az ukránverés főszereplői Münchenben

A románok, az eredmény alapján, leiskolázták az ukránokat az E csoport nyitómérkőzésén. Miközben Szerhij Rebrov válogatottjának több tízmillió euró értékűre becsült sztárjai csődöt mondtak – Andrij Lunyin, a Real Madrid kapusa a mezőny leggyengébb embere volt – a másik oldalon ellenben olyan játékosok tündököltek, akiket eddig nem jegyzett túl magasan a futballvilág. A románok 3-0-ra győztek Münchenben.

Biztosan alig akadt olyan, aki előzetesen úgy gondolta volna, hogy a kapusok közötti különbség dönti el a mérkőzést. Pedig ez történt, legalábbis abban az értelemben, hogy ameddig Lunyin két döntő hibát is elkövetett, Florin Niță kifejezetten magabiztosan, jól védett. A 36 éves kapus tavaly nyár óta a török Gaziantepben véd, előtte, a cseh Pardubicében védett kölcsönjátékosként, még előtte, 2018 elejétől a Sparta Praha kapusa volt.

Az első gólt a csapatkapitány, Nicolae Stanciu lőtte, aki 2016 óta külföldön játszik, hol a cseh élvonalban, hol a szaúdiban vagy éppen a kínaiban. A legutóbbi szezont a szaúdi profi ligában töltötte, 31 éves.

Hírdetés

Két gólpasszt adott Dennis Man, aki 1998-ban Arad közelében, egy kis faluban született, 2021 óta a Parma játékosa, nagyjából akkor került oda a csapathoz, amikor Balogh Botond. Tizenegy góllal segítette a 2023–2024-es idényben a Serie A-ba jutást.

A második gólt Răzvan Marin lőtte, aki az olasz élvonalbeli Cagliari futballistája, de nem ott játszott a legutóbbi két idényben, hanem a szintén Serie A-s Empoliban.

A harmadik találatnál Denis Drăguș segítette a kapuba Dennis Man labdáját. A 24 éves csatár a Standard Liège támadója, de a legutóbbi idényben, bár a belga élvonalban kezdte a szezont, ő is a török élvonalban tizenegyedik Gaziantepben futballozott főleg. Nem is rosszul: 32 meccsen 14 gólt szerzett.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »