Nyomoz a NAKA a Ficót is kompromittáló videó kiszivárgása miatt

Nyomoz a NAKA a Ficót is kompromittáló videó kiszivárgása miatt

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Očistec üggyel foglalkozó csoportjának nyomozója büntetőfeljelentést tett a belügyminisztérium belső ellenőrzésénél a vadászházban tartott találkozóról készült videók kiszivárogtatásával kapcsolatban – derül ki Hamran István ideiglenesen megbízott országos rendőrfőkapitány közleményéből, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya juttatott el a TASR hírügynökséghez.

A kiszivárgott videók ügyének kivizsgálását, amelyeken Robert Fico (Smer-SD), Robert Kaliňák volt belügyminiszter, Marek Para ügyvéd, a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított Tibor G. volt országos rendőrfőkapitány jogi képviselője, Miroslav Bödör üzletember és Tibor Gašpar fia látható egy vadászházban, Maroš Žilinka főügyész is elrendelte kedden.

Hírdetés

Az ügyészség hétfőn közölte, hogy a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze videó- és hangfelvételekkel egészítette ki a Tisztítótűz elnevezésű rendőrségi akció során meggyanúsított személyek előzetes letartóztatásának meghosszabbítására vonatkozó indítványát. A felvételek állítólag alátámasztják, hogy politikusok, az üzleti élet képviselői és ügyvédek igyekeztek befolyásolni a legsúlyosabb büntetőügyek kivizsgálását. Ezt követően hozták nyilvánosságra a videót, amelyen Fico, Kaliňák, Para, Bödör és Tibor Gašpar fia látható.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »