Nógrádi pedál- kerékpárverseny az egész családnak

Nógrádi pedál- kerékpárverseny az egész családnak

Hetedik alkalommal rendezték meg Losoncon a Nógrádi pedál elnevezésű kerékpárversenyt. A megmérettetésen 11 kategóriában 22 és 44 km-es távon mérték össze erejüket és gyorsaságukat profik és amatőrök, kicsik és nagyok. A rendezvény célja a biciklizés népszerűsítése, minél több emberrel való megszerettetése.

A rajtnál először a gyerekek sorakoztak, akik nagy izgalommal várták a futamot, de a férfiak és nők is külön kategóriában versengtek. A kerékpárversenyen mintegy 200 regisztrált versenyző vett részt. A Losonci járásban évente összesen két kerékpárversenyt rendeznek. A mostani megmérettetés a losonci városi strandtól indult és a Ladói-víztárolót megkerülve ugyanitt ért véget.

Kissé módosítottuk a pálya útvonalát, mivel a városban még tartanak az új kerékpárút építési munkálatai. Ennek ellenére igyekeztünk minél vonzóbbá és izgalmasabbá tenni az útvonalat

– nyilatkozta Vlastimil Duzbaba, szervező.

A Nógrádi pedálon részt vevők több kategóriában is bemutatkozhattak.

A nevezőket Elite versenyzőkre és Hobby kerékpárosokra osztották, akik mindkét esetben választhattak a 44 és a 22 kilométeres táv között.

Ezenkívül a rendezvényen újra megnyitották

Hírdetés

a TeatroBaby nevű, versenyen kívüli kategóriát, ahol az ötéves kor alatti gyerkőcök mutatkoztak be.

A 200 méteres pálya teljesítése után minden gyermek oklevélben részesült.

A kerékpáros családok pedig a Pedal Family kategóriában nevezhettek, valamint újdonság volt az E-bike kategória.

Hegyi kerékpározó vagyok és szerettem volna hazai terepen is versenyezni. Olyan versenyzőket is szerettem volna ide vonzani, akiket a hegyikerékpár maratonról ismerek, általuk pedig további versenyzők is csatlakoztak. Az évek alatt szépen kinőtte magát a kerékpárverseny. Én pedig ismert, hazai terepen versenyezhetek, ahol naponta edzek

– tette hozzá a szervező.

A versenyre nem csak Losonc környékéről, hanem Szlovákia távolabbi pontjairól is érkeztek. A hazai bringások a Legjobb Losonci címért versengtek.

Magyarországról Somoskőújfaulról, illetve Salgótarjánból jöttek csapatok. A Somoskőújfaluról érkező Bíró Zsolt elmondta, a kerékpározás élete része. A faluban családostul mindenhová bringával járnak, és most versenyen is megméretik magukat.

A 22 km-es táv győztese a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület tagja, Kortis Zalán lett, aki január óta készült a versenyre.

A szervezőgárda sikeres napot tudhat maga mögött, hiszen ebben az évben rekordmennyiségű versenyző állt a rajthoz. Bíznak benne, hogy jövőre sem lesz ez másként.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »