Nevelt fiát vádolta hamisan bűncselekmény elkövetésével egy drogos

Nevelt fiát vádolta hamisan bűncselekmény elkövetésével egy drogos

Nevelt fiát vádolta hamisan kábítószer birtoklással a 30 éves férfi. Hamis vád miatt kell felelnie.

Hírdetés

A Dombóvári Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki 2023. április 6-án, hajnalban bement a rendőrségre, és ott a hatóság részére átadott egy fekete hátizsákot, amelyben a szemle során kábítószernek minősülő anyagmaradványokat találtak.

A férfit még aznap kihallgatták, amelynek során figyelmeztették, hogy mást bűncselekmény elkövetésével hamisan nem vádolhat. Ennek tudatában a vádlott a vallomásában úgy nyilatkozott, hogy három nappal korábban az otthonukban a 16 éves nevelt fia por alakú kábítószerrel – speeddel – kínálta meg, amit a táskájából vett elő, illetve hogy ugyanekkor a hátizsákjából növényi anyagot, „füvet” is elővett, amit cigarettának feltekerve a jelenlétében elszívott. Állítása szerint, amikor később a fiúval nézeteltérésük támadt, ő mérgében felkapta a hátizsákot és bevitte a rendőrségre.

A nyomozó hatóság a nevelt fiút az ügyben tanúként hallgatta ki, aki előadta, hogy aznap hajnalban a vádlott fenyegetései miatt édesanyja védelmére kelt, és menekülniük kellett a házukból, azonban nem kínálta kábítószerrel a nevelőapját, nem tárolt kábítószert a hátizsákban, nem tudja, hogy a lefoglalt anyagmaradvány miként került bele.

Ezt követően a vádlott 2023. november 27-én a nyomozó hatóság előtt önként feltárta, hogy a korábbi vallomásában hamisan vádolta meg a nevelt fiát, és hogy a kábítószer ténylegesen az ő tulajdona volt, ő maga tette bele a hátizsákba.

A vádlott többszörösen büntetett előéletű, kábítószer birtoklás és kereskedelem miatt is elítélték már korábban, illetve jelenleg is folyik ellene büntetőeljárás ilyen jellegű bűncselekmény miatt.

Vele szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását és a közügyektől eltiltását szorgalmazza a Dombóvári Járásbíróságnál.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »