Nemzeti konzultáció: már tizenegyedszer kérik ki az emberek véleményét

Nemzeti konzultáció: már tizenegyedszer kérik ki az emberek véleményét

A nemzeti konzultáció nyomán egyetértési pontok jöhetnek létre a lakosság és a kormányzat között fontos magyar belpolitikai és európai kérdésekben egyaránt – jelentette ki a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Deák Dániel emlékeztetett: a kormányzat már tizenegyedszer kéri ki az emberek véleményét nemzeti konzultációval, amely többek között az alaptörvény megalkotásában is fontos szerepet kapott.

Hírdetés

A politológus rámutatott, miszerint az ellenzék, miközben korábban folyamatosan támadta és pénzkidobásként jellemezte a nemzeti konzultáció intézményét, az elmúlt időszakban maga is indított hasonló akciókat, ugyanakkor az általuk felvetett témák nem mozgatták meg az embereket és a konzultációik rendre érdektelenségbe fulladtak.

Ennek kapcsán Deák Dániel példaként említette a Fudan Egyetemről tartott fővárosi konzultációt, amelynek kérdőívét egy többmilliós városban csak néhány tízezren töltötték ki. Elmondása szerint ennek az érdektelenségnek az az oka, hogy a baloldali politikusok már nem is foglalkoznak a kérdéssel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »