Nemet váltott, női börtönbe került a darabolós gyilkos

Nemet váltott, női börtönbe került a darabolós gyilkos

Egy női börtönben töltheti büntetését annak a kettős gyilkosságnak az elkövetője, aki brutális módon – akár egy rossz horror filmben – disznókkal etette fel áldozatai holttestét. Az ok, talán még a gyilkosságok „utójátékánál” is megdöbbentőbb: az oregoni férfi kijelentette magáról, hogy nőnek érzi magát, s ennek következményeként egy női elítéltek számára fenntartott fegyházban töltheti büntetését – számolt be az esetről több amerikai hírportál, köztük a reduxx.info is.

A Steven Buchanan néven született, ám jelenleg már önmagát Susan Monica néven azonosító biológiai férfi esete több, mint tíz évre nyúlik vissza.

A gyilkos, aki korábban tengerészgyalogosként a vietnami háborút is megjárta, 20212-ben és 2013-ban, oregoni farmján meggyilkolt két, ott általa segédmunkára alkalmazott férfit, majd a bíróság szerint feldarabolta és a disznókkal etette fel a holtesteket.

Az első áldozat, Stephen Delicino halálára, Buchanan vallomása szerint úgy került sor, hogy állítólag összeveszett az általa alkalmazott férfival, azután, hogy nála találta meg két legálisan tartott fegyverét. Az ezután történtekről egymásnak ellentmondó vallomások születtek, az egyik szerint a fegyverek megtalálása után kitört veszekedésben azok egyikével az áldozat maga vetett véget életének, Buchanan egy másik vallomása szerint önvédelemből lőtte le alkalmazottját. A halálesetre azonban csak később derült fény, azt követően, hogy a hatóságok egy másik férfi, Robert Haney eltűnése ügyében nyomoztak s a szálak ismét Buchanan farmjára vezettek. Bár a történtek pontos részleteire nem derült fény, a nyomozó hatóságok a farmon megtalálták az eltűntek egyes maradványait. A törvényszéki szakértő vallomása szerint a második áldozatot három vagy négy fejlövés érte, s végtagjait fejszével vágták le, a testen pedig állatok rágásnyomait lehetett észlelni.

Hírdetés

Steven Buchanant 2014-ben vették őrizetbe, majd a férfit 2015-ben 50 év szabadságvesztésre ítélték. „Maga lelőtt két embert és disznókkal etette fel őket (…) nem tudom, hogy fogalmazzak, de jobban értékelte a disznókat, mint az embereket, durván hangozhat, de maga egy hidegvérű gyilkos” – mondta az ítélet meghozatalakor a férfiról Tim Barnack bíró.

A kettősgyilkosságért elítélt férfit időközben egy női elítéltek számára fenntartott intézménybe, Coffee Creekbe helyezték át, ahol már nőként, Susan Monica néven tartják számon – számolt be az amerikai hírportál Oregon állam büntetésvégrehajtási hatóságának információira hivatkozva.

Hozzátették: az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg már néhány száz olyan esetre van példa, amikor biológiailag férfiként született elítéltek nők számára fenntartott büntetésvégrehajtási intézményekben töltik büntetésüket.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »