Német-francia védelmi ipari vállalat létesít üzemet Ukrajnában

Németország és Franciaország mérföldkőhöz érkezett, és sikerült jelentős áttörést elérnie a Main Ground Combat System (MGCS) harcjárműprojekt fejlesztésében, a feladatok megosztásában – jelentette be a két ország védelmi minisztere pénteken berlini tanácskozásuk után.

Boris Pistorius német és Sébastien Lecornu francia miniszter megállapodott abban, hogy a két ország egyenlő arányban veszi majd ki a részét a gyártásból. Az első fejlesztési fázis megkezdéséről április 26-án írják alá a hivatalos megállapodást Párizsban.

A "generációs ugrásnak" tekinthető MGCS harcjármű a jelenleg szolgálatban lévő német Leopard 2 és a francia Leclerc páncélosok 2035-től történő leváltását szolgálja. A projektet Németország irányítja, de a finanszírozást a két ország egyenlő arányban vállalja. Ez Berlin és Párizs másik jelentősebb védelmi ipari közös fejlesztése a francia irányítású Future Combat Air System (FCAS) légiharcrendszer terve mellett, amely várhatóan 2040-re váltja fel az Eurofighter harci repülőket.

Hírdetés

A berlini sajtótájékoztatón Sébastien Lecornu megjegyezte, hogy a FCAS-projekt is "jól halad", de részleteket nem árult el arról, pontosan hol tart a fejlesztés.

A két tárcavezető közölte azt is, hogy a KNDS német-francia védelmi ipari vállalat üzemet létesít Ukrajnában, ahol a tervek szerint pótalkatrészeket gyártanak majd, és képzést is biztosítanak a helyi munkaerőnek.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »