Bajnokveréssel tartanák életben dobogós esélyeiket a sárga-kékek

Bajnokveréssel tartanák életben dobogós esélyeiket a sárga-kékek

A rájátszás hetedik fordulójának slágermérkőzését Dunaszerdahelyen rendezik meg, ahová a friss bajnok pozsonyi Slovan látogat vasárnap délután. A rangadó igazi futballcsatát ígér, hiszen a DAC nem szeretne leszakadni a Nagyszombat és Zsolna kettősétől a dobogóért folytatott csatában, amit csak egy győzelemmel tehetnek meg a sárga-kékek.

Két héttel ezelőtt a Téglamezőn már összecsaptak a felek, akkor nem született gól, ami a Slovan sorozatbeli hatodik bajnoki címét jelentette a szlovák élvonalban. Mivel a hétvége másik rangadóján a Zsolna legyőzte a nagyszombati Spartakot, ezzel a sosonok öt pontra megléptek a csallóközi együttestől. A DAC-nak tehát égető szüksége van a három pontra, különben egyre távolabb kerül a nemzetközi kupaszereplés. A sárga-kékek sorozatbeli hetedik európai kupaszereplésükért hajtanak.

Egy nagy rangadó vár ránk odahaza, számítunk a lelátók teljes támogatására. A szurkolók eddig rengeteget segítettek, bízom benne, hogy igazi futballhangulatot teremtenek majd, mi pedig jó játékkal és eredménnyel háláljuk ezt meg nekik.

Hírdetés

Az idényből már csak négy meccs van hátra, szeretnénk sikeresen zárni a csapat többhónapos igyekezett és elérni a kitűzött célt, amely az Európa Konferencia Ligába való bejutás. Nehéz feladat vár ránk, a Slovan kiváló játékosokkal rendelkezik. Mi azonban csak saját magunkra összpontosítunk. Tisztában vagyunk vele, hogy csak akkor érhetünk el sikert, ha mindegyik futballista maximális teljesítményt nyújt a kilencven perc során. A hátralevő négy forduló nagyon nehéznek ígérkezik, mindegyik egyfajta kisebb döntővel ér fel, amelyeken a hibák már megbocsáthatatlanok. Ráadásul a Slovan elleni összecsapások rangadónak számítanak, ezek pedig mindig különlegesek a szenvedély, a történelem és a feszültség miatt” – tekintett előre a vasárnapi rangadóra a DAC spanyol vezetőedzője, Xisco Muñoz.

A Slovan elleni rangadóra való felkészülés jegyében csütörtökön a DAC egy autogramosztással egybekötött találkozót is szervezett a szurkolókkal, ahol a rajongók betekintést nyerhettek a Hazai pályán legújabb adásába, ahol személyesen is kérdezhettek Csinger Márktól a DAC magyar védőjátékosától. Hétközben a DAC edzői stábjában is történt egy változás, mivel az eddigi másodedző Borbély Balázs vette át a Győri ETO csapatától távozó Szergej Kuznyecov vezetőedző helyét a győriek kispadján.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen Balázs kiérdemelte ezt a lehetőséget, amely egy nagy lépés a pályafutásában. Természetesen sajnálom az előző trénert, sajnos az edzők élete már csak ilyen. Szurkolunk az ETO-nak, számunkra is fontos, hogy sikerüljön nekik az első ligába való visszatérés” – konstatálta eddigi segítője távozását a DAC spanyol mestere.

Az alapszakasz során a dunaszerdahelyi sárga-kékek egy emlékezetes összecsapáson 3-1-re győzték le az égszínkékeket, míg decemberben a DAC 2-1-re kikapott a szlovák fővárosban. A rájátszás során pedig nem egész két hete csaptak össze a riválisok, gól nem született a rangadón, ami végül a Slovan sorozatbeli hatodik bajnoki címét eredményezte.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »