Német bűnözőt fogtak el Zala vármegyében

Elfogtak egy 44 éves férfit a Zala vármegyei Gelsén, akit a német hatóságok közveszélyokozás miatt köröztek – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a német rendőrség kereste meg a magyar hatóságot, mivel olyan információjuk volt, hogy a gyújtogatással elkövetett közveszélyokozás miatt körözött, 44 éves német – magát „Reichsbürgernek”, azaz a német államot el nem ismerő embernek tartó – férfi Magyarországon rejtőzködik.

A bűncselekmény miatt akár 10 éves börtönbüntetést is kaphat Németországban – tették hozzá.

Hírdetés

A fejvadászok beszerzett adatai alapján a férfit már ismerték a magyar hatóságok, mivel Magyarországon is volt már büntetve.

A felderítőmunkának köszönhetően a célkörözési nyomozók olyan információt szereztek, hogy a szökevény Nagykanizsa környékén bujkálhat; végül hétfőn reggel Gelse településen fogták el őt.

A közlemény alapján a német férfi nem működött együtt, magát csak „emberként” azonosította. A rendőrök előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »