Nem változik a határátlépés szabálya a magyar–román határon augusztus 13-tól

Nem változik a határátlépés szabálya a magyar–román határon augusztus 13-tól

Alapszabályként továbbra is teszt, oltás és karanténkötelezettség nélkül lehet Magyarország és Románia között átlépni a határt. Erre a pontosításra Magyarország kolozsvári főkonzulátusa hívta fel az utazni vágyók figyelmét a Facebook közösségi oldalon.

„Péntektől csak a QR-kóddal ellátott uniós digitális COVID-igazolványt fogadják el a határokon” – idézte a romániai hírforrásokat a főkonzulátus.

“A közleményt azonban úgy kell értelmezni, hogy az a sárga és vörös besorolású országokra vonatkozik, tudtuk meg Románia Határőrségétől, azonban Magyarország zöld besorolású jelenleg” – áll a főkonzulátus bejegyzésében.

Hírdetés

Ahogyan korábban a Krónika is beszámolt róla, az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint péntektől csak a QR-kóddal ellátott uniós digitális Covid-igazolványt fogadják el a határátkelőknél az Európai Unión (EU) belül az oltottság, a Covid-19-ből való felgyógyulás vagy a negatív teszteredmény bizonyítására a romániai országos oltási platform szerdai tájékoztatása szerint.

A közleményben hangsúlyozták, a digitális Covid-igazolvány nélkül is átléphetők az országhatárok, ez esetben azonban az utazónak be kell tartania az illetékes állam karanténszabályait. Az előírások csak az államhatárok átlépése esetén érvényesek, az egyes országokon belül zajló tevékenységekre nem.

Krónika

The post Nem változik a határátlépés szabálya a magyar–román határon augusztus 13-tól appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »