Nem tudott leállni a gyöngyösi cigánybűnöző

Nem tudott leállni a gyöngyösi cigánybűnöző

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki alig egy hónap leforgása alatt több embert is kirabolt a városban. A bűnöző letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését.

Hírdetés

A vád szerint a férfi 2023 nyarán, az egyik gyöngyösi vasútállomás átjárójában cigarettát kért az ott várakozó két sértettől. Egyikük adott egy szálat a vádlottnak, aki ezzel nem elégedett meg. A férfi a nála lévő tüskés, 1 méter hosszúságú, a végén inggel becsavart bottal fenyegetően lépett fel, az eszközt ütésre emelte, és további cigarettát, valamint egyéb értékeket – készpénzt és mobiltelefont – követelt a vonatra várakozóktól. A vádlott végül két doboz cigarettát és 2500 forint készpénzt szerzett meg. Ezt követően a férfi hagyta az érkező vonathoz távozni a sértetteket.

A másik alkalommal – kevesebb, mint egy hónappal később – a vádlott hajnalban, a másik gyöngyösi vasútállomáson odament a padon ülő sértetthez, és nőt ajánlott neki 3000 forintért, amit a férfi visszautasított. A vádlott azonban ebbe nem nyugodott bele, később visszament a sértetthez, és már minden indok nélkül pénz és telefont követelt tőle. Mivel a férfi ezzel sem ért célt, újra megkörnyékezte a sértettet, de ekkor már őt erőszakkal a nyakánál fogva a földre rántotta, és ott húzni kezdte. A megtámadott személy az erőszak hatására átadta a rabló részére a nála lévő 600 forintot.

A járási ügyészség a különös és többszörös visszaeső férfit kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és egy alapeseti rablás bűntettével vádolja. 

A rabló letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyészség tizenegy év szabadságvesztés és – a maximálisan kiszabható – tíz év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »