Nem találtak több túlélőt a Jersey szigetén történt robbanás helyszínén

A mentők, saját közlésük szerint, nem találtak több túlélőt a Jersey szigetén, egy lakóházban szombaton korán reggel történt robbanás helyszínén.

A túlélők keresésére indított művelet vasárnapra a holttestek kiemelését szolgáló műveletté változott át, mert nem számítanak több túlélőre a törmelék között. Eddig három ember haláláról tudni biztosan, illetve közel egy tucatnyi embert eltűntként tartanak nyilván.

A mentők Robin Smith jerseyi rendőrfőnök vezetésével kutatnak a helyszínen és környékén, Saint Helier-ben, a Csatorna-szigetek legnépesebb és legnagyobb szigetének fővárosában. Hozzátette, hogy a vizsgálatok még hetekig is eltarthatnak.

A szombat hajnali robbanásban, amelyet feltehetően gázszivárgás okozott, a kikötő közelében található háromemeletes épület teljesen összeomlott. Nagyjából 20-30 embert menekítettek ki élve.

Hírdetés

Smith elmondta, hogy a balesetet megelőző éjszaka a helyi lakosok gázszag miatt riasztották a tűzoltóságot, de a tudósításokból nem derül ki, hogy a tűzoltók hogyan reagáltak erre. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Az Island Energy gázszolgáltató vállalat közölte, hogy együttműködik a tűzoltósággal a vizsgálatban.

(MTI)

Korábban írtuk: Robbanás a La Manche csatorna egyik szigetén – három ember meghalt és tucatnyian eltűntek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »