Nem kell belépniük az SNS-be?

Nem kell belépniük az SNS-be?

Andrej Danko, az SNS elnöke nem tartja szükségesnek vitát nyitni arról, hogy a nemzetiek klubjában egyes miniszterek és képviselők belépjenek a pártba. Aláhúzta: a pártnak sikerült visszatérnie a parlamentbe, amit sikernek tart. Továbbra is megvan az ambíciója, hogy az SNS elnöke legyen. Ezt a TASR-nek adott interjújában nyilatkozta, mondván, hogy még négy évre van mandátuma. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az SNS nélküle is túlélné.

„A képviselőknek nincs imperatív mandátumuk, ha képviselők lesznek, naponta kiléphetnek a pártból. Nem élünk kommunizmusban, ahol a pártkönyv a fontos. Korrekt kapcsolataink vannak” – válaszolta a belépéssel kapcsolatos kérdésre. Kijelentette a klub stabil és jó kapcsolataik vannak. Bizonyítékként elmondta, hogy a kampánykölcsönöket visszaadták más szervezeteknek, amelyek az SNS listáján indultak. Az SNS jövőjével kapcsolatban megjegyezte, hogy a következő négy évre van mandátuma, és kötelességének tartja, hogy ne okozzon csalódást a választóknak és a párttagoknak.

Hírdetés

Nemcsak az SNS parlamentbe való visszatérését tartja sikernek, hanem azt is, hogy Boris Kollár (Sme rodina), Igor Matovič (Slovensko) és Richard Sulík (SaS) már nincs hatalmon.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »