Nem digitalizálják a papír alapú személyigazolványokat Ukrajnában

Nem digitalizálják a papír alapú személyigazolványokat Ukrajnában

Ukrajnában a Digitális Tudományos Minisztérium azt javasolja az ukránoknak, hogy váltsanak át az ID-kártya típusú okmányra.

Nem fogják digitalizálni a papír formájú személyigazolványt,

ezért a Digitális Átalakítás Minisztériuma azt javasolja az embereknek, hogy váltsanak át ID-kártya típusú személyi igazolványra – mondta el Msztiszlav Banik, a Digitális Tudomány Minisztériumának elektronikus szolgáltatásainak fejlesztési vezetője az Unian.net hírportálnak adott interjújában.

„Nem lesznek digitalizálva a papír alapú személyigazolványok, mivel Ukrajnában több tízmilliót bocsátottak ki belőle. Szinte irreális ilyen hatalmas mennyiségű adatot feldolgozni, ellenőrizni azok érvényességét, tekintettel arra, hogy sok állami nyilvántartás között nem történt adatcsere.  

Hírdetés

Ezért mindenkinek azt javasoljuk, váltson ID-kártya típusú személyi igazolványra” – mondta.

Banik szerint azok számára, akik nem akarnak ID-kártyára váltani, van a biometrikus személyigazolvány, amely lehetővé teszi, hogy a szolgáltató szektor összes állami szolgáltatását a megszokottal egyenlő alapon vegye igénybe.

Ezt a dokumentumot digitalizálták és megjelenítették a Gyija (Дія) mobilalkalmazásban.

Az Ukrán Legfelső Tanács  március 30-án Az egységes állami demográfiai nyilvántartásról és Ukrajna állampolgárságát megerősítő dokumentumokról, a személyiség vagy különleges státusának igazolásáról (4355. sz.) törvény módosításáról tervet fogadott el, amellyel az elektronikus személyigazolványokat a papír alapú megfelelőivel tette egyenlővé.

Az állami intézmények és magánszervezetek augusztus 23-tól, amikor hatályba lép az a törvény, amely az elektronikus útleveleket legalizálja a Gyija (Дія) mobilalkalmazásban, nem tagadhatják meg az ilyen dokumentumok elfogadását.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »