Négyszeresére nőtt az elhízott gyerekek aránya Dél-Koreában

Az utóbbi öt évben több mint négyszeresére nőtt Dél-Koreában az elhízott gyerekek aránya, de nőtt a gyerekek nem megfelelő mentális egészségének kockázata is – közölte a dél-koreai egészségügyi minisztérium.

A minisztérium 2023 szeptembere és decembere között 5753 háztartás 18 évnél fiatalabb lakosait vizsgálta annak a felméréssorozatnak a keretében, amelyet 2013 óta immár harmadszor végeztek el. A felmért gyerekek 51 százaléka fiú, 49 százaléka lány volt.

A 9 és 17 év közötti gyerekek között az elhízottak aránya a négyszeresére, 3,4 százalékról 14 százalékra nőtt a vizsgált időszakban. A minisztérium szerint noha a gyerekek általános mentális egészsége jobb volt, mint a 2018-as méréskor, nőtt azoknak a száma, akiknél fennáll a kockázata a mentális egészség romlásának.

Hírdetés

Azoknak a gyerekeknek a száma is növekedést mutatott, akik igennel válaszoltak arra a kérdésre, hogy szenvednek-e stressztől, illetve fontolgatták-e már az öngyilkosságot. A stressz és az öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok okának a túl sok házi feladatot, a vizsgákat, a tanulmányi előmenetelt és a szülőkkel folytatott vitákat nevezték meg.

A minisztérium a tanulmány eredménye alapján új intézkedéseket fog bevezetni a gyerekek védelmére, és erőfeszítéseket fog tenni, hogy a fiataloknak több lehetőségük legyen a testmozgásra.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »