Negyedszer is a budapesti adventi vásár lett Európa legjobb karácsonyi vására

Negyedszer is a budapesti adventi vásár lett Európa legjobb karácsonyi vására

Az Advent Bazilika London, Bécs és Prága karácsonyi vásárát előzte meg. Az európai karácsonyi vásárok történetében ráadásul ez rekord: korábban egyetlen vásárt sem díjaztak négyszer.

Hömpölygő tömeg, fotózkodó turisták, idén is népszerű a karácsonyi vásár a Szent István Bazilika előtt. Csaknem száz kézműves és gasztrostand várja az embereket.

Az Advent Bazilika minden évben hatalmas tömeget vonz. A hazai közönség mellett a szomszédos országokból, Európából, és még a tengeren túlról is érkeznek vendégek. A látogatók elégedettek. Nem meglepő, hogy a budapesti rendezvény minden idők legsikeresebb európai karácsonyi rendezvénye lett – már nem először.

Hírdetés

Az Advent Bazilika negyedszer is elnyerte Európa legjobb karácsonyi vásárának címét a European Best Destination utazási portál online szavazásán. A kiállítók szerint a helyszín szépsége a rendezvény legnagyobb vonzereje. November 30-án indult a verseny és egy héten át lehetett szavazni. 168 országból csaknem 600 ezer voks érkezett. Húsz európai város karácsonyi vásárárából a budapesti lett az első.

„Ez egy nagy boldogság mind a szervezők, mind a kiállítók, mind pedig a látogatók részére, hiszen negyedszer nyerte el ezt a címet, amit Európában egyébként karácsonyi vásár még nem ért el, illetve nem tudott így teljesíteni és emögött az is ott van, hogy olyan programokkal, olyan látvánnyal, olyan megújuló ételsorokkal készülnek évről-évre a szervezők, ami tényleg minden szinte minden korosztályt elgyönyörködtetnek” – fogalmazott Kovács Lázár séf, az Advent Bazilika házigazdája.

Az Advent Bazilika csaknem hetvenezer szavazattal történelmet írt, így minden idők legkedveltebb karácsonyi vására lett. A közönség a verseny hetében – a közösségi médiában – több mint 335 ezer alkalommal osztotta meg a szavazás eredményét.

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »