"Ne csak vendégként, hanem családtagként fogadjuk be Úr Jézust az életünkbe" – Advent a római katolikus vallás fényében – VIDEÓ

"Ne csak vendégként, hanem családtagként fogadjuk be Úr Jézust az életünkbe" – Advent a római katolikus vallás fényében – VIDEÓ

A karácsonyi ünnep kapuján, advent negyedik vasárnapján már teljes fényben áll az adventi koszorú. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat, egy érzést, melyben a hit, a remény, az öröm és a szeretet válik eggyé. Farkas Zsolt római katolikus plébános és Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere volt a ma7 médiacsalád Ünnepváró című műsorának vendége.   

Adventi magazinműsorunkban hétről hétre hallhatták a nézők, hogy milyen fontos jelentőséggel bír az advent időszaka és mennyire fontos lelkileg felkészülni a karácsonyra, Jézus Krisztus születésének napjára. 

Hírdetés

Karaffa Attila kettős szerepkörben látogatott el hozzánk. A Pázmaneum Polgári Társulás ügyvezető elnökeként és Dunaszerdahely alpolgármestereként. A vallás mindig is fontos szerepet töltött be az ő és családja életében, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy bátyja is a papi hivatást választotta. 

Farkas Zsolt plébános úr a beszélgetés végén arra kérte az embereket, hogy türelemmel és szeretettel forduljanak egymás felé, ugyanis ez a rendkívüli állapot, amely uralkodik a világban,  tapasztalatai szerint türelmetlenné tette az embereket.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »