NB I – Pontot mentett Kispesten a Zalaegerszeg

A Zalaegerszeg kétgólos hátrányról egyenlítve 2-2-es döntetlent játszott a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

A kispestiek első találatát Nenad Lukic szerezte, aki így utolérte a góllövőlista élén a paksi Ádám Martint.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Budapest Honvéd-ZTE FC 2-2 (2-0)

Bozsik Aréna, 2082 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Lukic (5.), Zsótér (45.), illetve Koszta (64.), Lesjak (73.)
sárga lap: Zsótér (76.), Lovric (79.), illetve Halilovic (39.), Kálnoki Kis (70.), Bedi (87.)

Hírdetés

Budapest Honvéd: Szappanos – Lovric, Klemenz, Baráth, Tamás K. – Hidi, Nagy G. (Banó-Szabó, 81.), Zsótér (Májer, 86.) – Nagy D. (Balogh N., 69.), Lukic, Nono

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki Kis, Bedi – Sankovic, Halilovic (Tajti, a szünetben) – Skribek (Ubochioma, a szünetben), Spoljaric (Gergényi, 71.), Koszta – Zimonyi (Németh D., 81.)

Nagy lendülettel kezdett a Honvéd, a letámadása kifejezetten hatékony volt, és éppen egy ellenfél térfelén szerzett labdából indult az az akció, melynek végén – Lukic 25 méteres, jól helyezett lövésével – előnyhöz jutott a hazai csapat. A vendégek szinte azonnal egyenlíthettek volna, ezt leszámítva viszont továbbra is a kispestiek uralták a mérkőzést, számos helyzetük volt. A kihagyott lehetőségek a szünet előtt majdnem megbosszulták magukat, mert egy támadáson belül Szappanosnak kétszer is bravúrra volt szüksége a hárításhoz. Közvetlenül a félidő vége előtt aztán mégiscsak sikerült a Honvédnak megszereznie a második gólját egy újabb labdaszerzést követően.

A folytatásban a hazaiak átengedték a területet a Zalaegerszegnek, amely ennek megfelelően támadólag lépett fel, és szűk húsz perc elteltével szépített. A fővárosi csapatot feltüzelte a bekapott gól, így nyílt sisakos küzdelem alakult ki, melynek során a játékosok rendre átrohantak a középpályán. A kapuk felváltva forogtak veszélyben, de a kék-fehéreknek sikerült egyenlíteniük. A hajrában a ZTE birtokolta többet a labdát, a győzelmet azonban már nem tudta kicsikarni, ahogy a hazai kontrák is eredménytelenül zárultak, így az ellentétes félidők után igazságos döntetlen született.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »