NB I – Közelebb az ezüstéremhez a Puskás Akadémia – tabella

A bajnokság második helyén álló Puskás Akadémia FC hazai pályán 1-0-ra legyőzte a harmadik MOL Fehérvárt vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel nagy lépést tett az ezüstérem megszerzéséért.

A felcsúti együttes hét fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pontra növelte előnyét székesfehérvári riválisa előtt.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Puskás Akadémia FC – MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)

 

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Solymosi

gólszerző: Slagveer (68.)
sárga lap: Bamgboye (77.), Houri (91.), Musliu (93.), illetve Corbu (1.), Szolnoki (70.), Slagveer (91.)
    
PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. – Corbu (Plsek 74.), Van Nieff – Slagveer, Knezevic (Baluta 81.), Kiss T. (Deutsch L. 89.) – Géresi (Mance 81.)
    
Fehérvár: Kovács D. – Nego, Musliu, Stopira, Hangya – Fiola, Pinto (Houri 76.) – Dárdai (Bamgboye 72.), Nikolics (Szabó L. 87.), Petrjak (Bolla 72.) – Zivzivadze
    
A forduló rangadóját a második helyezett Puskás Akadémia és a harmadik helyezett Fehérvár is támadó szellemben kezdte, mindkét kapu előtt több ígéretes lehetőség alakult ki. A folytatásban is jó iramú, lüktető játékot produkált a két csapat, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, ám gól a szünetig nem esett.

Fordulást követően átvette a játék irányítását a Puskás Akadémia, és Luciano Slagveer fejesével megszerezte a vezetést. A Fehérvár az egyenlítés érdekében kitámadott, többet birtokolta a labdát, de kevés veszélyt jelentett a hazai kapura. A felcsútiak a meccs végéig magabiztosan védekeztek, és megőrizték egygólos előnyüket.  

Hírdetés

A tabellán második helyezett Puskás Akadémia előnye nyolcpontosra nőtt a harmadik MOL Fehérvárral szemben a labdarúgó OTP Bank Ligában, miután a 26. forduló vasárnapi játéknapján otthon 1-0-ra legyőzte riválisát.

A tabella élén a címvédő Ferencváros a Paks elleni magabiztos hazai sikerével őrzi jelentős előnyét, míg a Budafok továbbra is kiesőhelyen áll, miután nem tudott pontot szerezni Mezőkövesden.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Budafoki MTE 2-1
Ferencvárosi TC-Paksi FC 5-2
Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC 1-0

szombaton játszották:
Újpest FC-Kisvárda Master Good 3-0
MTK Budapest-Zalaegerszeg 3-0
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 0-0

   

A 27. forduló programja:

április 3., szombat:
Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC
Budafoki MTE-Ferencvárosi TC
Paksi FC-MTK Budapest
Zalaegerszeg-Diósgyőri VTK
Kisvárda Master Good FC-MOL Fehérvár FC
Budapest Honvéd FC-Újpest FC

A pontos programot később hozzák nyilvánosságra.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »