Nagy népszerűségnek örvendett a farsangi mezővárosi termelői piac Gútán – Képekkel

Nagy népszerűségnek örvendett a farsangi mezővárosi termelői piac Gútán – Képekkel

Kellemes zeneszó csalogatta a kikapcsolódásra érkező embereket. Sokan csak nézelődni jöttek a piacra, ám végül néhány dolgot azért vásároltak is.

A kellemes napsütésben, ám mégis csípős hidegben bőséges kínálat várta az érdeklődőket Gútán. A februári mezővárosi termelői piacon többek között kapható volt friss zöldség, változatos csalamádé, de füstölt házi és házi péksütemény is. A friss kenyér ezen a szombaton is percek alatt elfogyott.

Az árusok között többen már a közelgő húsvétra készültek. Eladásra kínáltak kézműves, díszített tojásokat, díszítőelemeket, ajtó- és asztali koszorúkat stb. A farsangi piac újdonságai közé tartoztak a fantáziadús bögrék.

Az ukrajnai háború miatt segítségre szorulók részére adománygyűjtést is tartottak a szervezők. Csomagokat, becsületkasszába pedig pénzt is gyűjtöttek. Megtapasztaltuk, hogy több látogató is segíteni szeretne a bajba jutottakon, így adakoztak.

Hírdetés

  “Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. Lehet, holnap már mi szorulunk segítségre!”  

-magyarázta az egyik gútai adakozó.

A látogatók közül többen tízóraiztak, ebédeltek a február utolsó szombatján tartott piacon. Aki pedig fázott, lélekemelegítőt – forralt bor, mézbor stb. is fogyaszthatott, elősegítve az emésztést…

Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »