Módosultak a Magyarországra történő utazás szabályai és Ukrajnában megemelik a minimális nyugdíj összegét: május 10-i hírösszefoglaló

Módosultak a Magyarországra történő utazás szabályai; Ukrajnában megemelik a minimális nyugdíj összegét; Legyetek példák! – Ballagás a Nagydobronyi Református Líceumban; A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács tisztújító fórumán – Az újjáéledés éve; Munkács utcáján lövöldözött egy férfi. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 10-én.

Május 10-től változtak a határátlépés általános szabályai Magyarországon. Magyarország Kormánya 2020. szeptember 1-től a szlovén, az osztrák és szlovák határszakaszokon és a belső légi határátkelőhelyeken ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést, a határátlépésre ennek megfelelően ezeken a határszakaszokon csak kijelölt határátkelőhelyeken van lehetőség.

Már a jövő évtől Ukrajnában a minimális nyugdíj összege a kétszerese lehet a mostaninak. Az ukrán Legfelső Tanácshoz benyújtották az 5446. számú törvényjavaslatot, amelyet a különböző frakciókból álló parlamenti képviselők csoportja dolgozott ki. Most Ukrajnában a minimális nyugdíj megegyezik a munkaképtelen korú személyek létminimumának összegével.  

Hírdetés

Az idei tanév nem éppen erős közösségépítő szerepéről fog bekerülni a történelembe, hisz a pandémia miatt a diákok alig találkoztak, az oktatás inkább online zajlott. Most pedig, alig ültek be a tantermekbe, egyeseknek búcsút is kell inteniük az alma maternek… Az elmúlt évek során igencsak megszépült Nagydobronyi Református Líceumban május 8-án került sor a ballagási ünnepségre.

Bár a jövedelemszerzés szempontjából a mögöttünk hagyott év rendkívül rossznak bizonyult, a turizmusban és a vendéglátásban foglalkoztatottak szakmai fejlődése tekintetében így is sikerült előre lépni, hangzott el a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanácsnak (KMTT) a makkosjánosi Helikon hotelben megtartott tisztújító fórumán. Köszönhető mindez a falusi vendéglátók, a turizmusban érintett kezdő vállalkozók és idegenvezetők számára szervezett szakmai továbbképzéseknek.

Munkács utcáján konfliktus alakult ki két férfi között, ami lövöldözéssé fajult. A konfliktus két munkácsi lakos között alakult ki az Ivan Margitics és a Volodimir Zajec utcák sarkán.  Az eset egyik résztvevője a heves szóváltás során fegyvert rántott és a levegőbe lőtt.  A rendőrség kevesebb mint egy óra alatt őrizetbe vette a támadót.  


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »