Miután halálra gázolt egy 21 éves fiatalt, a tóba hajtott, hogy eltüntesse a nyomokat

Miután halálra gázolt egy 21 éves fiatalt, a tóba hajtott, hogy eltüntesse a nyomokat

Miután halálra gázolt egy 21 éves fiatalt, a tóba hajtott, hogy eltüntesse a nyomokat Mészáros Richárd2024. 09. 24., k – 12:19

A 21 éves holttestét vasárnap reggel találták meg, cserbenhagyásos gázolás történt.

Amint arról korábban beszámoltunk, vasárnap reggel egy 21 éves férfi holttestét találták meg Jókút (Kúty – Szenicei járás) és Gázlós (Brodské) között. A férfi vélhetően gyalog tartott Gázlós felé, amikor egy ismeretlen típusú járművel elgázolták. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette. 

Hírdetés

A rendőrség keresőakciót indított a balesetet okozó jármű és annak sofőrje után. Több kamerafelvétel kivizsgálása után kiderült, a gázoló előbb egy, a Malackai járásban lévő községben próbálta meg elrejteni az autót, majd vasárnapról hétfőre virradóra pedig egy búrszentgyörgi (Borský Svätý Jur – Szenicei járás) tóba próbálta meg elsüllyeszteni a személyautót. A rendőrök a tűzoltók segítségével emelték ki a járművet.

A rendőrség ezután rövid időn belül elfogta annak sofőrét is, egy ötvenéves férfit. A baleset idején az autóban egy másik személy, egy 29 éves nő is utazott. A rendőrök őt is őrizetbe vették. A gázoló ellen halálokozás és segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás. Mint kiderült, a férfit ráadásul korábban már eltiltották a vezetéstől, ezért hivatalos határozat végrehajtásának akadályozása miatt is eljárást indítottak ellene. 

Az ügyben illetékes nyomozó indítványozta a férfi vizsgálati fogságba helyezését, amennyiben bűnösnek találják, öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A nő ellen, aki a baleset idején vele utazott az autóban, segítségnyújtás elmulasztása miatt szintén eljárás indult, amiért akár három év börtönbüntetéssel sújthatják.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »