Mire jók az autós inverterek? (X)

Mire jók az autós inverterek? (X)

Manapság, amikor mindig mindenki online akar lenni, kiemelten fontossá vált az, hogy bármikor áramforrás közelébe tudjon kerülni az ember. 

A mobilok bár sok funkciót képesek ellátni, intenzív használat mellett hamar lemerülhetnek. A laptopok akkumulátora egyre tartósabb, de több napon át nem képesek töltés nélkül üzemelni.

Ha nemcsak szórakoztató eszközökként, hanem munkaeszközökként is használod ezeket a kütyüket, akkor pedig különösen fontos, hogy bármikor fel tudd őket tölteni. Az autós inverterek éppen ezt a célt szolgálják: a kocsidból könnyedén feltöltheted segítségükkel a telefonod vagy a laptopod akksiját. Az autós invertereknek megvan az a speciális tulajdonsága, hogy képesek az autó akkumulátorából érkező egyenáramot váltakozó árammá alakítani. Így tulajdonképpen az autó akkumulátora lesz a kütyük áramforrása.

Milyen autós invertereket lehet vásárolni?

Ha felkeresel egy webshopot, akkor szinte biztos, hogy több különböző autós invertert fogsz találni. Az egyik legmegbízhatóbb márkának a Green Cell számít, ha ettől a gyártótól vásárolsz, akkor aligha fogsz csalódni. Ez a gyártó egyszerre törekszik arra, hogy jó minőségű és tartós invertereket hozzon forgalomba. Kivitelezésük során kiemelt figyelmet szenteltek a biztonságnak, az intelligens ventilátorok optimalizálják a hőmérsékletet.

Hírdetés

Az Elektro Hungary webáruházában egyaránt találsz tiszta színuszos vagy akár módosított színuszos autós invertert is. Ugyanitt találsz olyan készülékeket, amelyek nemcsak európai aljzattal, hanem USB-porttal is rendelkeznek.

A jó minőség ellenére egyáltalán nem kell arra készülnöd, hogy milliókat kell fizetned majd egy inverterért, sőt: akár ötszámjegyű összegből is megúszhatod az invertervásárlást, és ebben már a szállítási költség is benne van! Persze vannak drágább autós inverterek is, hiszen igyekeznek minden vásárló igényét kielégíteni.

Amikor kapóra jöhet egy autós inverter

Érdemes tudni, hogy a háztartásban használatos elektronikai eszközök váltakozó áramot (AC) igényelnek. Az autó aksija viszont egyenáramot (DC) termel. Ha szeretnéd feltölteni az okostelefonodat, laptopodat az autód segítségével, akkor ehhez kelleni fog egy átalakító.

Az autós invertereket ennek céljára hívták életre. Az egyenáramból váltakozó áramot termelnek e berendezések, amit a szivargyújtóra tudsz csatlakoztatni, így tudsz kapcsolódni az autó akkumulátorához.

Ha tehát elmennél a hétvégére egy autós kirándulásra, és bizonytalan, hogy hol és mikor fogsz áramforrás közelébe kerülni, akkor praktikus, ha magaddal viszel egy autós invertert. A kirándulás mellett akkor is jó szolgálatot tehet egy inverter, ha gyakran dolgozol terepen. Nem csak a mobil és a laptop feltöltése oldható meg egy inverterrel, hanem mindenféle lámpák vagy akár egy hűtő üzemeltetése is kivitelezhető vele.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »